Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Contre politice pe tema refugiaților: Cătălin Predoiu, lăsat în ofsaid de Klaus Iohannis

Contre politice pe tema refugiaților: Cătălin Predoiu, lăsat în ofsaid de Klaus Iohannis

Un articol de: - 08 Sep 2015, 08:26
Contre politice pe tema refugiaților: Cătălin Predoiu, lăsat în ofsaid de Klaus Iohannis Foto: cotidianul.ro Politică

Președintele Klaus Iohannis susţine că nu a fost niciodată de acord cu respectarea unor cote obligatorii privind numărul de refugiaţi, însă România ar putea accepta peste 1.700 de refugiaţi.

"România a comunicat la începutul lui iulie că poate primi 1.785 de refugiaţi, 1705 care sunt deja în perimetrul UE şi 80 de refugiaţi care vor fi relocaţi, aduşi din tabere din afara UE.Atâţia refugiaţi vor veni maxim în România, pentru că atâtea locuri de cazare sunt disponibile. Mai mult nu!"
, a declarat președintele Klaus Iohannis. (Detalii AICI)

Puțin timp înainte însă, prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, atacase reacţia premierului Victor Ponta, care spunea că ţara noastră ar putea accepta maximum 1.500 de imigranţi.

"Azi, domnul Ponta s-a declarat solidar cu țările europene în problema refugiaților, avansând în același timp o cifră modică de 1.500 de refugiați pe care guvernul Ponta e dispus să îi primească. În același timp, șeful lui de partid, președintele interimar PSD Liviu Dragnea, a făcut declarații care au plasat România în câmpul refuzului de a primi refugiați. Declarații contradictorii la nivel înalt politic și administrativ! Ca să fie tabloul complet, ministrul lor Aurescu, șeful diplomației, spunea că așteptăm planul concret al UE ca să ne poziționăm.

„Geniali” toți trei! Cele trei declarații au produs stupoare azi la Bruxelles. Poate că celor doi șefi, Ponta și Dragnea, nu li se pare nimic ciudat în felul în care acționează, dar îi rog să se informeze la Bruxelles despre ecourile declarațiilor de astăzi. De o săptamână, guvernul României se bâlbâie pe o temă europeană și de securitate națională. Mâine, la Bruxelles, se va pune problema sancțiunilor împotriva țărilor care nu demonstrează solidaritate europeană.
În plus, Ponta a pus și gaz pe foc susținând că Schengen este o nedreptate făcută României. Chiar dacă e așa, nu poți să spui asta fără să adaugi că la această nedreptate au contribuit din plin corupții administrației Ponta, care au făcut și continuă să facă cea mai mare nedreptate României guvernand-o etral și local.

În concluzie, după ratarea obiectivului Schengen din cauza propriei corupții, Guvernul Ponta e pe punctul să ne plaseze sub spectrul unor sancțiuni. Plecați odată acasă, domnilor, și lăsați țara asta să respire!"
, se arată într-un comunicat de presă trimis de Cătălin Predoiu.

La rândul său, președintele interimar PSD, Liviu Dragnea, spunea că trebuie să se facă rapid o analiză serioasă asupra capacității de a primi sau nu imigranți.

"Cred în font că este normal să cer tuturor instituțiilor statului ca într-un termen rezonabil, însemnând rapid, România să aibă o analiză foarte serioasă asupra capacității de a primi sau nu imigranți",
a spus Dragnea. (Detalii AICI)

În schimb, fostul preşedintele Traian Băsescu a declarat că România nu ar trebui să accepte refugiaţii, mai ales după ce a fost umilită cu intrarea în spaţiul Schengen.

"Cred că România face o greșeală pentru că pe fond înseamnă că pe de o parte merge pe primirea de refugiați printr-o realocare a lor în spațiul UE.

În al doilea rând, eu m-aș fi bătut cu art 3. alin 4 din Constituție cu toată Uniunea Europeană pentru că dincolo de orice, aici discutăm de o relocare de populație.

România nu poate să uite că a fost tratată împreună cu Bulgaria ca o țară de mâna a doua când a fost vorba de intrarea în SpațiulSschengen, iar una din emblemele este Timmermans, și acum cu un tupeu ieșit din comun acest olandez fost minsitru, ne cere solidaritate", a spus Băsescu.  (Detalii AICI)

Potrivit unui tabel publicat de Reuters, Uniunea Europeana ar urma să propună României să primească 4.646 refugiați, de aproape trei ori mai mulți decât Bulgaria.

În schimb, Franţa şi Marea Britanie sunt gata să relocheze 24.000 de mii, respectiv 20.000 de refugiaţi.

Citeşte mai multe despre:   Catalin Predoiu,   Klaus Iohannis,   Victor Ponta,   Liviu Dragnea