Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Control la Primăria Capitalei. Florin Cîţu: Legea a fost încălcată în toate aspectele investigate / Gabriela Firea: S-au forţat 10 luni să găsească ceva, orice, şi nu au reuşit, pentru că nu aveau ce să identifice negativ

Control la Primăria Capitalei. Florin Cîţu: Legea a fost încălcată în toate aspectele investigate / Gabriela Firea: S-au forţat 10 luni să găsească ceva, orice, şi nu au reuşit, pentru că nu aveau ce să identifice negativ

Un articol de: Traian Avarvarei - 06 Oct 2020, 13:38
Control la Primăria Capitalei. Florin Cîţu: Legea a fost încălcată în toate aspectele investigate / Gabriela Firea: S-au forţat 10 luni să găsească ceva, orice, şi nu au reuşit, pentru că nu aveau ce să identifice negativ Politică

Ministrul Finanţelor Publice afirmă că în această perioadă este definitivat controlul început în luna februarie la Primăria Capitalei. Potrivit lui Florin Cîțu ”legea a fost încălcată în toate aspectele investigate de Ministerul Finanţelor”. În același timp, fostul edil al Bucureștiului, Gabriela Firea, că echipa de control de la Ministrul Finanţelor nu a găsit nimic în neregulă la Primăria Capitalei şi a plecat ”cum a venit”.

 

 

Florin Cîţu, despre controlul la Primăria Capitalei: Legea a fost încălcată

 

 

”La începutul anului, în februarie, Inspecţia Economica din MFP a început un control la Primăria Municipiului Bucureşti. PMB a fost «ocolita» foarte mulţi ani de astfel de controale. Controlul a fost întrerupt pe perioada stării de urgenţă dar este definitivat acum. Voi prezenta mai multe detalii în cadrul declaraţiilor de presă pe care le fac săptămânal de la MFP. Până atunci, vă pot spune că legea a fost încălcată în TOATE aspectele investigate de MFP”, a transmis, marţi, Florin Cîţu.

La începutul anului, Florin Cîţu anunţa că va face un control la Primăria Capitalei şi la companiile din subordine, întrucât instituţia nu a mai fost controlată de zece ani de zile.

”În acest moment IE este în control la 5 companii ale MB şi le vom controla pe TOATE. V-am promis că voi elimina risipa şi furtul banului public din TOATE instituţiile publice. Aşa voi face”, a mai transmis Cîţu.


 


 LOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

Gabriela Firea: S-au forţat 10 luni să găsească ceva, orice, şi nu au reuşit, pentru că nu aveau ce să identifice negativ

 


 

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, susţine că echipa de control de la Ministrul Finanţelor nu a găsit nimic în neregulă la Primăria Capitalei şi a plecat ”cum a venit”.

”Ministrul Cîţu a anunţat azi că a găsit (inventat) nu ştiu ce nereguli la Primăria Capitalei. De aproape un an se chinuie, săracul! Nu a găsit nimic! S-au forţat 10 luni să găsească ceva, orice, şi nu au reuşit, pentru că nu aveau ce să identifice negativ. Şi au plecat aşa cum au venit. Cei trei inspectori s-au întors într-o zi în Primărie şi au spus că, dacă nu scriu ceva, orice, în raport, vor fi daţi afară de şefii lor. Mai au puţini ani până la pensie şi nu-şi permit să rămână pe drumuri”, susţine Fabriela Firea, marţi, într-o postare pe Facebook..

Potrivit acesteia, echipa de control ”a scris ceva, doar să fie pe hârtie, absolut nimic ilegal sau incorect”.

Firea susţine că sunt pregătite plângeri pe numele ministrului Cîţu, a şefei inspectorilor, Secoşan Valerică şi a inspectorilor care ”au născocit la ordin nişte pagini de beletristică financiară SF”.

”Nu ne putem lăsă călcaţi în picioare de cei care jefuiesc zilnic Bugetul Naţional, doar pentru că ei sunt vremelnic la putere! Azi sunt, mâine nu mai sunt!”, îşi încheie Firea mesajul.

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   Florin Citu,   Primaria Municipiului Bucuresti