Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Copiii din Sectorul 4, măști de protecție și testări gratuite, la începerea noului an școlar. Primarul Daniel Băluță: 'Ca medic și ca părinte afirm răspicat - copiii trebuie să revină în bănci'

Copiii din Sectorul 4, măști de protecție și testări gratuite, la începerea noului an școlar. Primarul Daniel Băluță: 'Ca medic și ca părinte afirm răspicat - copiii trebuie să revină în bănci'

Un articol de: Traian Avarvarei - 28 Aug 2020, 11:25
Copiii din Sectorul 4, măști de protecție și testări gratuite, la începerea noului an școlar. Primarul Daniel Băluță: 'Ca medic și ca părinte afirm răspicat - copiii trebuie să revină în bănci' Politică

Măști de protecție pentru copii și cadrele didactice, viziere, substanțe necesare pentru dezinfecție în fiecare clasă, separatoare din plexiglas la fiecare bancă și testari gratuite pentru toți copiii și întreg personalul școlilor din Sectorul 4. Acesta este anunțul făcut, vineri, de primarul Daniel Florea.


 

 

Măști de protecție și testări gratuite pentru copiii din Sectorul 4, la începerea noului an școlar

 

 

Ca medic și ca părinte al unei adolescente ce începe școala pe 14 septembrie, afirm răspicat: copiii trebuie să revină la școală! Trebuie însă, ca primar, să fac un apel la calm! Suntem obligați cu toții – autorități, profesori, părinți și copii – să dăm dovadă de spirit de echipă și de responsabilitate. Vom lucra împreună, ne vom pregăti împreună și tot împreună vom depăși cu bine și în siguranță eventualele probleme ce s-ar putea ivi. Am încredere în noi toți că nu ne vom lăsa înfrânți de acest virus!”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Măsurile sunt menite să limiteze răspânzire epidemiei de coronavirus, odată cu începerea anului școlar 2020-2021

Elaborat de specialiștii primăriei, documentul conține elementele de bază ce trebuie respectate atât de copii, cât și de părinți și de cadrele didactice, începând de la intrarea în școală și până la ieșirea pe poarta instituției de învățământ.

Astfel, pe lângă traseele bine delimitate de intrare și ieșire în/din școală, separatoarele din plexiglas la fiecare bancă, reducerea numărului de bănci din fiecare sală de curs, Primăria Sectorului 4 va asigura toate materialele de protecție (kit sanitar), măști de protecție pentru copii, precum și biocide pentru dezinfecție.Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Produse igienizare scoli sectorul 4

Mai mult, autoritatea locală va asigura și dezinfecția tuturor unităților de învățământ o dată pe săptămână sau ori de câte ori este nevoie, la solicitarea unitatii de învățământ.

Contribuția autorității locale va fi susținută, concret, la clasă, de cadrele didactice. Profesorii, învățătorii și educatorii vor avea grijă ca elevii și preșcolarii să respecte măsurile de igină, regulile de distanțare și îi vor instrui pe copii în acest sens.

De asemenea, cadrele didactice vor trebui să țină în permanență legătura cu părinții, care trebuie să le ia temperatura copiilor, iar în caz de febră mai mare 37.30C, tuse, dureri în gât, dificultate în respirație sau simptomatologie digestivă nu trebuie să-i trimită la școală.

La finalul orelor, profesorul responsabil care desfășoară ultima oră de curs se va asigura că pupitrelele/ecranele, catedra, mânerele ușii și ale ferestrelor, cuierul, dulapurile vor fi dezinfectate.

Tot acesta se va asigura că elevii au ieșit în siguranță din școală, purtând masca de protecție.

În cazul în care vor exista cazuri de Covid-19 în rândul elebvilor unei clase sau școli, iar cursurile se vor muta în online, Primăria Sectorului 4 este pregătită să le asigure acestora tablete pentru urmarea cursurilor online.

Citeşte mai multe despre:   Primaria Sectorului 4,   Daniel Baluta,   PSD