?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Corina Creţu arată dezastrul făcut de PSD pe fonduri europene: ”Când am preluat mandatul, absorbția era de 47%, acum este de 18%”

Corina Creţu arată dezastrul făcut de PSD pe fonduri europene: ”Când am preluat mandatul, absorbția era de 47%, acum este de 18%”

Un articol de: B1.ro - 17 Ian 2019, 22:19
Politică

Corina Crețu, comisarul european pentru Dezvoltare Regională, se arată dezamăgită de ritmul lent în care s-au derulat și implementat programele cu finanțare europeană în România.

Aceasta consideră că responsabilitatea aparține sută la sută autorităților naționale,potrivit declarațiilor făcute joi, la Cluj-Napoca, la o conferință despre politica de coeziune.

”Încă de la începutul mandatului meu am spus că este important să folosim acești bani în interesul și beneficiul cetățenilor. (...) Am făcut tot ce a depins omenește posibil pentru îmbunățirea ratei de absorbție. Sunt puțin dezamăgită de ritmul lent în care s-au derulat și implementat programele de către România.(...) Când am preluat mandatul absorbția era de 47%, acum este de 18% net pe lucrări efectuate. Potrivit responsabilității partajate, UE asigură finanțarea pentru proiecte de calitate, dar când vine vorba de realizarea proiectelor și implementarea lor, responsabilitatea este sută la sută a statelor membre. În ultima perioadă am creat mai multe planuri de acțiune împreună cu autoritățile române pentru a îmbunătății calitatea și implementarea proiectelor”, a declarat oficialul.

Consiliul European va fi alături de România și după 2020, potrivit acesteia, iar în propunerea CE pentru bugetul 2021 – 2027 s-a reușit menținerea aceluiași indicator de calcul care se bazează pe PIB pe cap de locuitor, astfel că țara noastră va avea alocate 27 de miliarde de euro, cu 8% în plus față de actuala perioadă.

 

Citeşte mai multe despre:   Corina Cretu
 
 
 
Loading...