Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Corina Crețu: Miniștrii PSD ieșeau din biroul meu și spuneau că au nevoie să primească undă verde de la București pentru proiecte (VIDEO)

Corina Crețu: Miniștrii PSD ieșeau din biroul meu și spuneau că au nevoie să primească undă verde de la București pentru proiecte (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 21 Mai 2019, 18:38
Corina Crețu: Miniștrii PSD ieșeau din biroul meu și spuneau că au nevoie să primească undă verde de la București pentru proiecte (VIDEO) Foto: Corina Crețu / Facebook Politică

Comisarul european Corina Crețu, candidat al Pro România la alegerile europarlamentare, i-a acuzat pe miniștrii PSD că cer aprobare de la partid înainte de a lua decizii și de a face proiecte. 

Într-o conferință de presă susținută la Buzău, Corina Crețu a avertizat că pânîă acum România a atras doar 20% din banii europeni puși la dispoziție de Comisia Europeană.

”Sunt o social-democrată europeană. Am fost memebru al Parlamentului European, am fost europarlamentar, sunt comisar pentru politică regională. Aș putea spune foarte multe lucruri bune pe care le-am început împreună cu Guvernul Ponta, cu ministrul Economiei de atunci, Mihai Tudose, cu ministrul Ioan Rus. Am adoptat masterplanul de transport, am adoptat proiectul celor trei spitale regionale, foarte multe lucruri bune care au rămas doar pe hârtie pentru că, după aceea s-au schimbat cinci guverne, 62 de miniștri în ultimii doi ani. 

Deși aș putea să vă spun despre foarte multe bune, dar din păcate aș vrea să vorbesc despre miliardele de euro pe care le pierdem, despre câte spitale, școli, drumuri am fi putut face în acești ani sau am putea face dacă s-ar folosi banii europeni care nu sunt folosiți. Nu sunt folosiți pentru că sunt controlați, pentru că există reguli europene, pentru că e nevoie de transparență, de a da socoteală cum este cheltuit banul public. De aceea nu se folosesc. 

Am aprobat tot ce s-a depus de Guvernul României, care înseamnă doar 20% din cele 30 de miliarde de euro care sunt la dispoziția României pentru perioada 2014-2020. Iată, suntem în mai 2019, cu această rată de cheltuire”, a declarat Corina Crețu. 

Aceasta i-a acuzat pe miniștrii din Guvernul PSD că cer aprobare de la București pentru proiecte. 

”Pe masa mea vin proiectele și solicitările de finanțare din toate cele 28 de state membre și știu câte șanse artăm și câte oportunități și cum am intrat în UE cu prestigiul Guvernului Ponta și cum acum o să ne luptăm să ne recăpătăm prestigiul și să negociem, să fim respectați în continuare în Uniunea Europeană pentru că avem nevoie de aliați și de prieteni, nu avem nevoie de jigniri. 

Ca să putem face bine României, trebuie să mergem cu toții la vot și să începem adevărata schimabare. Trebuie să schimbăm acest guvern incompetent de marionete care ies din biroul meu și spun că au nevoie să primească undă verde de la București. Nu mi s-a întâmplat cu niciun ministru așa ceva”, a mai spus Corina Crețu. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Corina Cretu,   Pro Romania