Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Corlăţean: În raportul pe justiţie va fi o adăugare politică, din aspecte incorecte faţă de realitate

Corlăţean: În raportul pe justiţie va fi o adăugare politică, din aspecte incorecte faţă de realitate

Un articol de: - 15 Iul 2012, 12:54
Foto: evz.ro Politică

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat că în raportul Comisiei Europene pe justiţie va exista şi o "adăugare politică", din aspecte incorecte faţă de situaţia reală din România, iar concluziile vor fi folosite de către "unii" pentru a îngreuna aderarea ţării la Schengen.

În raport va exista şi o adăugare politică la un document ce trebuie să fie strict tehnic. Unii vor folosi concluziile politice din raport pentru a îngreuna aderarea României la spaţiul Schengen. Respectiva adugare ar fi legată de aspecte incorecte faţă de situaţia reală din România cu privire la scandalurile politice interne ce au stârnit reacţii ale unor oficiali europeni.", a declarat Titus Corlăţean, Ministrul Justiţiei, potrivit Mediafax.ro.

Rapoartele Comisiei Europene pentru România şi Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare vor fi publicate la 18 iulie.

De altfel, preşedintele Comsiei Europene Jose Manuel Barroso a promis că în cadrul întâlnirii de miercuri, raportul va fi onest şi obiectiv, iar atât România cât şi Bulgaria va fi trată în conformitate cu proprile progrese.

Raportul Comisiei Europene are ca scop analiza progreselor făcute de România în domeniul justiţiei şi are drept cadru legal Mecanismul de Cooperare şi Verificare. În funcţie de raportul raportului de justiţie depinde în mod neofical acceptarea României în spaţiul Schengen.

Citeşte mai multe despre:   Titus Corlatean,   ministrul justitiei,   Spaţiul Schengen