Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cornel Nistorescu, despre proiectul de țară: România lucrului bine făcut nu-i decât un slogan frumos, dar foarte departe de o implicare a preşedintelui într-o schimbare de realitate politică şi economică

Cornel Nistorescu, despre proiectul de țară: România lucrului bine făcut nu-i decât un slogan frumos, dar foarte departe de o implicare a preşedintelui într-o schimbare de realitate politică şi economică

Un articol de: - 08 Iul 2016, 15:50
Cornel Nistorescu, despre proiectul de țară: România lucrului bine făcut nu-i decât un slogan frumos, dar foarte departe de o implicare a preşedintelui într-o schimbare de realitate politică şi economică Foto: dcnews.ro Politică

Jurnalistul Cornel Nistorescu a analizat pentru cotidianul.ro proiectul de țară anunțat de Klaus Iohannis.

Preşedintele României le-a spus unor şefi de partide că „este nevoie de un nou proiect de ţară pentru România, pentru România viitorului în UE. Acesta a fost mesajul meu către liderii cu care m-am întâlnit astăzi”.

Cu toate acestea, președintele Klaus Iohannis nu i-a întrebat nimic despre situaţia vechiului proiect de ţară.

„Ar trebui să ne întrebăm măcar noi (dacă politicienii n-au făcut-o!) ce s-a ales de programul preşedintelui? Şi de cel pe care l-a prezentat la preluarea conducerii PNL. L-a aruncat sau l-a uitat? Dar programul prezidenţial de care n-am mai auzit nimic de la câştigarea alegerilor? România lucrului bine făcut nu-i decât un slogan frumos, dar foarte departe de o implicare a preşedintelui într-o schimbare de realitate politică şi economică”, a menționat Cornel Nistorescu.

„Strategia sau viziunea de dezvoltare economică pe termen mediu şi pe termen lung va fi parte componentă a acestui proiect de ţară sau, altfel spus, proiectul acesta de ţară coordonat de Preşedinţie, de domnul preşedinte, şi care va implica şi partidele politice şi alte instituţii cu rol în acest proces de gândire va avea o abordare generală, legat de ceea ce-şi propune România pentru anii următori, ceea ce va defini România, ce vrea România să dezvolte şi cum vrea să fie percepută în Uniunea Europeană. Şi acest proiect de ţară va avea şi o componentă economică”, a spus Dacian Cioloș despre proiectul de țară.

Într-un discurs al lui Vasile Dâncu se precizează că  în România există o criză a intelectualului şi una a culturii, fiind totodată o societate în care „totul dispare foarte repede”.

"Suntem o societate copleşită de frică, de la politicieni cărora le este frică să ia decizii, până la destine individuale marcate de frică. Avem o regresie spre magic, spre soluţii iluzorii, cum este cea a plecării în străinătate” şi „Avem o criză a intelectualului şi una a culturii. Este o societate a incertitudinii maxime, în care dispare totul foarte repede".

"În toate aceste crize ale spiritului contemporan, universitatea este cel mai important loc al rezistenţei colective, unde solidaritatea dintre profesori şi studenţi creează un loc al încrederii. Aici, profesorii se sprijină pe studenţi, iar studenţii pe dascăli, şi aşa se naşte încrederea. În universitate nu există conflict între generaţii, aici se reface un lanţ al ADN-ului cultural. Este nevoie de o reţea de minţi şi suflete care să dea o speranţă”.

Vasile Dâncu, Dacian Ciolos şi Klaus Iohannis propun o nouă şi trecătoare „porţie de optimism care nu va duce la nimic”, a conchis Cornel Nistorescu.Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

Citeşte mai multe despre:   presedinte,   schimbare,   Stiri Romania