Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Corneliu Vadim Tudor respinge eutanasierea maidanezilor: Nu înțeleg cum o țară membră a UE a devenit frontiera sălbatică a Europei
Exclusiv

Corneliu Vadim Tudor respinge eutanasierea maidanezilor: Nu înțeleg cum o țară membră a UE a devenit frontiera sălbatică a Europei

Un articol de: - 10 Sep 2013, 20:37
Corneliu Vadim Tudor respinge eutanasierea maidanezilor: Nu înțeleg cum o țară membră a UE a devenit frontiera sălbatică a Europei Politică

Corneliu Vadim Tudor a declarat marți seara, în emisiunea „Talk B1”, de pe B1 TV, că nu este de acord cu votul dat în Parlament, acela de a eutanasia câinii fără stăpân dacă aceștia nu sunt adoptați în termen de 14 zile.

„Nu înțeleg cum o țară membră a UE a devenit frontiera sălbatică a Europei. A ucide în masă câinii nu reprezintă o soluție. Evidențele mele arată că sunt peste 70.000 de câini în București. Nu asta e solutia. Soluția este nu returnarea în teritoriu, ci construirea de adăposturi și în câțiva ani le piere sămânța. Nu sunt de acord cu ce au făcut, au politizat situația. Sorin Oprescu este perceput ca un pericol pentru Antonescu și Ponta și ia uite cum s-u pus de acord toate taberele implicate, Băsescu și Ponta cu Antonescu”, a spus Vadim Tudor.

Totodată, acesta a vorbit și pe marginea tragediei copilului de 4 ani, ucis săptămâna trecută de câini maidanezi, lângă Parcul Tei din București.

„Știam o ipoteză a poliție juidicare. Acel copil ar fi fost abuzat sexual și omorât și dus până acolo, unde s-au găsit foarte puține urme de sânge. Înseamnă că cineva l-a transportat acolo. Altă ipoteză: un câine rottweiler scăpat de stăpân din lesă l-a sfâșiat pe cel mic, iar stăpânul speriat l-a dus acolo. Se poate să-l fi sfâșiat câinii, dar ei nu au discernământ. Câinii nu sunt țânțari să-i omori cu pliciul lui Prigoană”, a mai spus politicianul.

Parlamentul a votat, marți,  proiectul de lege privind câinii comunitari în forma adoptată de Comisiile juridică şi de administraţie publică.

Legea prevede prelungirea de la 7 la 14 zile lucrătoare a termenului în care un câine din adăpost poate fi revendicat sau adoptat, după care poate fi eutanasiat.

Vadim Tudor: Eutanasierea câinilor maidanezi nu este o soluție
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Corneliu Vadim Tudor