Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică CORONAVIRUS | Klaus Iohannis, la reuniunea membrilor Consiliului European: Recunoaşterea reciprocă a testelor ar facilita libera circulație în Uniunea Europeană

CORONAVIRUS | Klaus Iohannis, la reuniunea membrilor Consiliului European: Recunoaşterea reciprocă a testelor ar facilita libera circulație în Uniunea Europeană

Un articol de: Elena Stanciu - 19 Noi 2020, 23:56
CORONAVIRUS | Klaus Iohannis, la reuniunea membrilor Consiliului European: Recunoaşterea reciprocă a testelor ar facilita libera circulație în Uniunea Europeană Foto: presidency.ro Politică

Președintele Klaus Iohannis a subliniat, joi, în cadrul reuniunii membrilor Consiliului European, că recunoașterea reciprocă a testelor pentru infecția cu coronavirus, între statele membre, ar fi o soluție pentru facilitarea liberei circulații în interiorul blocului comunitar. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Administrația Prezidențială, la întrevederea care s-a desfășurat în format de videoconferință, șeful statului a mai atras atenția asupra faptului că, în perspectiva apariției unui vaccin anti-coronavirus, este important să fie luate măsurile necesare pentru a se evita apariția unor probleme în ceea ce privește aprovizionarea cu consumabile medicale.

 

Klaus Iohannis, despre gestionarea pandemiei COVID-19: Întărirea coordonării statelor membre UE este prioritară. Recunoașterea reciprocă a testelor, o soluție

 

Așadar, în intervenția sa, Klaus Iohannis a pus accent pe nevoie de întărire a coordonării între statele membre UE în contextul pandemiei de coronavirus care evoluează într-un ritm îngrijorător pe teritoriul Europei.

”În ceea ce privește testarea, Președintele României a menționat faptul că este importantă asigurarea schimbului regulat de informații și de bune practici privind strategiile și abordările de testare. Cu privire la recunoașterea reciprocă a testelor, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că acest demers ar facilita libera circulație în Uniune. Totodată, Președintele României a arătat că există încă probleme specifice, care trebuie soluționate pentru a facilita o abordare comună, cum ar fi corelarea testelor rapide cu cele RT-PCR, convenirea unui set de criterii și condiții comune pentru a se asigura un mecanism eficient”, se arată în comunicatul citat.

 

Iohannis s-a pronunțat pentru o campanie de comunicare eficientă la nivelul UE pentru a evidenția beneficiile vaccinării

 

În timpul discuțiilor despre gestionarea pandemiei COVID-19, liderii europeni au abordat și subiectul vaccinării, context în care, Klaus Iohannis a salutat demersurile făcute de Comisia Europeană în privința negocierilor cu companiile farmaceutice care lucrează la dezvoltarea de vaccinuri anti-coronavirus.

”Președintele României a menționat că, la nivel național, strategia de vaccinare anti- COVID-19 este în curs de finalizare și, în acest sens, au fost luate în considerare orientările relevante ale Uniunii Europene și ale Organizației Mondiale a Sănătății. Președintele Klaus Iohannis a arătat că desfășurarea unei asemenea campanii de vaccinare pe scară largă, într-o perioadă de timp scurtă, implică o cantitate foarte mare de consumabile medicale. În consecință, Președintele României a atras atenția că trebuie luate toate măsurile necesare pentru a evita orice deficiență care ar putea apărea în lanțurile de aprovizionare”, a mai transmis Administrația Prezidențială.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Totodată, șeful statului a subliniat importanța unei comunicări publice ”adecvate” cu privire la vaccinarea anti-coronavirus. În acest sens, Iohannis s-a pronunțat pentru ”o campanie de comunicare eficientă la nivelul Uniunii, pentru a evidenția beneficiile vaccinării”.

 

Medicul Valeriu Gheorghiță, desemnat să coordoneze campania de vaccinare anti-COVID-19 în România

 

În România, campania națională de vaccinare anti-COVID-19 va fi coordonată de Valeriu Gheorghiță, medic primar infecționist la Spitalul Militar Central “Dr Carol Davila” din București. Prezent miercuri seară la ședința de Guvern, Gheorghiță a anunțat că strategia privind campania de vaccinare anti-coronavirus va fi prezentată la începutul săptămânii viitoare.

Totodată, medicul a atras atenția asupra faptului că vaccinarea este "cea mai eficientă şi mai scurtă" cale prin care viața oamenilor poate reveni la normalitate.

”În ceea ce priveşte infecţia cu SARS-CoV-2, boala COVID-19, trebuie să înţelegem cu toţii că avem, până la urmă, o veste extraordinară, aceea a perspectivei unui vaccin în perioada imediat următoare, motiv pentru care avem o rază de speranţă, avem un motiv de care să ne legăm şi un orizont de aşteptare şi cred cu toată tăria că este cea mai eficientă şi mai scurtă cale prin care noi putem, cu toţii, să revenim la normalitate, aşa cum o ştiam anterior", a declarat, joi, Valeriu Gheorghiță.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis,   Consiliul European,   coronavirus,   COVID-19