Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică CORONAVIRUS | Ludovic Orban: Încercăm să intensificăm prezența forțelor de ordine și să asigurăm creșterea gradului de conformare (VIDEO)

CORONAVIRUS | Ludovic Orban: Încercăm să intensificăm prezența forțelor de ordine și să asigurăm creșterea gradului de conformare (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 09 Noi 2020, 11:43
CORONAVIRUS | Ludovic Orban: Încercăm să intensificăm prezența forțelor de ordine și să asigurăm creșterea gradului de conformare (VIDEO) Politică

Premierul Ludovic Orban a declarat că a constatat, în ultima vreme, că tot mai mulți români respectă regulile anticoronavirus. Totuși, pentru că trebuie crescut gradul de conformare, va fi suplimentat numărul de paznici și polițiști în mijloacele de transport în comun, inclusiv în metroul din București.

 

Ludovic Orban susține că vor fi suplimentate forțele de ordine în mijloacele de transport în comun, ca tot mai mulți oameni să respecte măsurile anticoronavirus

 

Întrebat dacă nu consideră că ar trebui suplimentat numărul de paznici și de polițiști în mijloacele de transport, Ludovic Orban a răspuns: „Am discutat acest subiect și vom suplimenta. De asemenea, vom cere o implicare mai serioasă din partea conducerii metroului, mai ales acolo, că în mijoacele de suprafață... Sigur, vom discuta cu Primăria Capitalei, că acum avem cu cine discuta, și aici să fie o mai mare implicare din partea conducerii STB în respectarea regulilor”.

„Deși, vă spun sincer, din ce am văzut, e un grad de conformare. Aproape nu am văzut, în troleibuze în tramvaie, oamenii care să nu poate mască. Sunt unii polițiști nemulțumiți că i-am pus să le ceară oamenilor la intrarea în metrou să respecte regulile. Și aici încercăm să intensificăm prezența forțelor de ordine și să asigurăm creșterea gradului de conformare”, a mai spus șeful Guvernului. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ludovic Orban: Trag un semnal de alarmă - Respectarea regulilor anti-COVID-19 e foarte importantă

 Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

Duminică, premierul Ludovic Orban a declarat, pentru B1 TV, că e absolut necesar ca toți românii să respecte măsurile de prevenție. El a precizat că riscul de transitere a coronavirusului e mai mare în birouri și în mijloacele de transport în comun.

„Din nou, trag un semnal de alarmă: respectarea regulilor e foarte importantă, în mijloacele de transport în comun, la locurile de muncă. În birouri riscul de infectare e mai mare decât acolo unde se lucrează în spațiile deschise. De asta am spus în măsurile prezentate de președintele Iohannis de utilizarea activității la dominiciliu sau a telemuncii”, a declarat prim-ministrul.

De altfel, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a susținut că, în general, românii respectă normele, dar problema este că acei puțini care le încalcă pot transmite virusul cetățenilor responsabili.

„Nu putem spune că populația, în general, nu a fost responsabilă. Poate că o parte nu a fost responsabilă sau a căzut pradă campaniilor de diminuare a rolului măștii și de încercare de a convinge populația că sunt măsuri exagerate. Dar eu cred că mare parte a populației a înțeles demult și respectă regulile. Dar nu e suficient, trebuie să acționăm toți, pentru că partea mai mică va răspândi boala la cei care respectă măsurile”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, vineri, pentru B1 TV.