Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică CORONAVIRUS | Ministrul Ionuț Stroe anunță măsuri de relaxare: Se vor debloca toate sporturile din România, inclusiv cele de contact

CORONAVIRUS | Ministrul Ionuț Stroe anunță măsuri de relaxare: Se vor debloca toate sporturile din România, inclusiv cele de contact

Un articol de: Traian Avarvarei - 11 Sep 2020, 16:29
CORONAVIRUS | Ministrul Ionuț Stroe anunță măsuri de relaxare: Se vor debloca toate sporturile din România, inclusiv cele de contact Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Noi relaxări a măsurilor anti-Covid în sportul românesc. Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, în urma hotărârii de Guvern prin care se va prelungi starea de alertă, va avea posibilitatea de a debloca toate sporturile din România, inclusiv cele de contact.

Anunțul ministrului Stroe vine în contextul în care mai mulţi reprezentanţi ai sporturilor de contact s-au arătat nemulţumiţi în ultima perioadă de faptul că nu îşi pot desfăşura activitatea, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.


 

Ministrul Ionuț Stroe: Se vor debloca toate sporturile din România, inclusiv cele de contact


 

“Pot să vă fac şi un anunţ: în momentul de faţă, urmare a hotărârii de Guvern care va fi adoptată luni, în şedinţa de Guvern, de prelungire a stării de alertă, vom avea posibilitatea legală să deblocăm toate sporturile în România,bineînţeles, care funcţionează după nişte reguli complementare oferite de zona medicală, chiar dacă îi incomodează, ele sunt absolut obligatorii când vorbim de sănătatea publică. Nimeni nu se poate juca cu sănătatea sportivilor şi participanţilor la competiţiile sportive”, a declarat Stroe, potrivit Agerpres.

În acest context vor fi stabilite normele medicale de protecţie împotriva coronavirusului.

“Probabil, săptămâna viitoare vom veni cu un nou ordin, care, ţinând cont de normele medicale, va redeschide toate sporturile, inclusiv cele de contact care aşteptau de ceva vreme”, a mai spus Ionuţ Stroe.

 

 

Ionuț Stroe: Sportul a avut un rol marginal în tot ce a însemnat decizie instituțională în România


 ULTIMA ORĂ! Nicușor Dan îşi începe mandatul în FORȚĂ! Iată primii doi oameni pe care-i DĂ AFARĂ!


 

În urmă cu o săptămână, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat pentru B1 TV, că Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care prevede acordarea a 30.000 de vouchere a câte 300 de lei fiecare, pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță.

Stroe este de părere că sportul românesc a înregistrat regrese în ultimii ani deoarece, până acum, factorii decizionali l-au tratat ca un subiect marginal. El a mai spus că, în școli, copiilor nu li se mai oferă posibilitatea de a face sport așa cum ar trebui.

„Din păcate, nici încurajați nu au fost, apropo de modul în care sunt scutiți de la orele de sport”, a mai precizat acesta.

Ministrul a mai afirmat că o problemă există și la cluburi, care au ajuns să fie subfinanțate.

Rezultatul este că „avem o bază de selecție pentru viitorul sport de performanță mult, mult prea mică, comparativ cu ce aveam în anii 80-90 în România”. 

Guvernul, prin aprobarea acestei Ordonanțe de Urgență, asigură primii pași în sport fiecărui copil prins în ciclul primar și gimnazial, pe care încercăm să-l încurajăm să practice sportul în mod constant și sistematic. Sunt cel puțin trei argumente în favoarea acestui demers. Primul e, evident, creșterea numărului de mici sportivi legitimați care practică sportul în cadru sigur, controlat și organizat, adică un cadru care-i asigură copilului posibilitatea de a face sport profesionist. În plus, există o mare nevoie, apropo de numărul de copii și tineri încadrați în forme de activitate sportivă. Cel de-al doilea e legat de valorile pe care sportul le reprezintă. E vorba de fairplay, de spirit de echipă, de corectitudine, de respect. Sănătatea e un aspect foarte, foarte important pentru copii, pentru tânăra generație. Ne dorim să îmbuntățim starea de sănătate a tinerilor”, a precizat Stroe.


 

Citeşte mai multe despre:   Ionut Stroe,   coronavirus,   Ministerul Sportului