Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: Nu avem acum pericolul stării de urgență, dar ne putem gândi la o prelungire a stării de alertă (VIDEO)

CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: Nu avem acum pericolul stării de urgență, dar ne putem gândi la o prelungire a stării de alertă (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Iul 2020, 11:09
CORONAVIRUS | Nelu Tătaru: Nu avem acum pericolul stării de urgență, dar ne putem gândi la o prelungire a stării de alertă (VIDEO) Foto: gov.ro Politică

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că, în acest moment, nu există pericolul revenirii la starea de urgență. Totuși, dat fiind numărul mare de cazuri de coronavirus din ultimele trei săptămâni, guvernanții pot lua în calcul prelungirea stării de alertă. Noi măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea restaurantelor, vor fi adoptate doar dacă evoluția epidemiologică va permite. Din nou, ministrul liberal a insistat ca oamenii să respecte recomandările, inclusiv cele priviind distanțarea socială.

 

Număr mare de infectări cu coronavirus. Guvernul nu exclude posibilitatea de a prelungi starea de alertă

 

Ministrul Sănătății a declarat vineri că, deși nu mai există acum pericolul instituirii stării de urgență, numărul mare de infectări cu SARS-CoV-2 poate determina Guvernul să prelungească starea de alertă. Aceasta a intrat în vigoare pe 15 mai și a mai fost prelungită o dată.

„Suntem la trei săptămâni de creștere constată a cazurilor de coronavirus. O parte din cei care și-au dat acordul pentru deschiderea unor agenți economici au respectat aceste măsuri. În măsura în care această evoluție ne va permite, vom merge în continuare cu relaxarea, am avut discuții în vederea redeschiderii restaurantelor. Dacă evoluția nu ne va permite, nu vom avea relaxări. Ne putem gândi și la o prelungire a stării de alertă. (...)

Institutul Național de Sănătate Publică face evaluări, recomandări. Apanajul stării de alertă este apanajul premierului, iar al stării de urgență al președintelui. 

Nu avem pericolul stării de urgență în acest moment. Discutăm dacă este necesară prelungirea stării de alertă după 15 iulie”, a declarat Nelu Tătaru.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

 

A crescut rata de transmitere a COVOD-19 în comunitate. Nelu Tătaru insistă ca populația să respecte regulile de distanțare socială

 

Ministrul Sănătății a mai declarat că, în ultimele trei săptămâni, rata de transmitere a virusului a crescut de la 0,6-0,7 la 1,4. De asemenea, a crescut numărul de pacienți COVID-19 în stare gravă, iar unele spitale au rămas fără paturi libere în secțiile de Terapie Intensivă. Tătaru a cerut oamenilor să dea dovadă de simț civic și să respecte recomandările autorităților privind distanțarea socială și portul măștii.

„Suntem la trei săptămâni de când a început o nouă creștere a numărului de cazuri. (...) Avem un început de transferuri de pacienți din Terapie Intensivă din diferite spitale către alte spitale care locuri. Avem un număr scăzut de locuri în Terapiile Intensivă din București. Putem gestiona acest număr de cazuri, dar haideți să menținem acele reguli de distanțare de fizică și aceleași recomandări. (...) Dacă acum trei săptămâni aveam rata de transmitere 0,6-0,7, azi ne ducem spre 1,4. Am putut vedea recomandările UE pentru izolare și carantinare. Acea izolare pe care ma păstrat-o rămâne de bază”, a declarat ministrul.

Nelu Tătaru a anunțat, totodată, că se lucrează la un proiect de lege care să clarifice toate condițiile de carantină și izolare. 

Cel mai recent bilanț al epidemiei de coronavirus în România indică un număr total de 27.746 de infectări. 1.687 de pacienți COVID-19 au murit.
 

Citeşte mai multe despre:   Nelu Tataru,   epidemie de coronavirus,   stare de urgenta,   stare de alerta