Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică CORONAVIRUS. Primăria Sectorului 4 intensifică activitățile de dezinfecție. Dispozitive cu substante anti COVID-19, montate la fiecare scară de bloc

CORONAVIRUS. Primăria Sectorului 4 intensifică activitățile de dezinfecție. Dispozitive cu substante anti COVID-19, montate la fiecare scară de bloc

Un articol de: Traian Avarvarei - 03 Apr 2020, 14:48
CORONAVIRUS. Primăria Sectorului 4 intensifică activitățile de dezinfecție. Dispozitive cu substante anti COVID-19, montate la fiecare scară de bloc Politică

Primăria Sectorului 4 intensifică acțiunile de dezinfectare, după ce numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID-19) a urcat vineri la 3.183

În acest sena, autoritatea locală completează numărul de echipe speciale pentru spălarea și dezinfectarea spațiilor publice, în cadrul celei mai ample campanii de dezinfectare care a avut loc până în prezent în Capitală.

Astfel, începând de vineri, timp de 60 de zile, peste 100 de vehicule speciale vor acționa non-stop pe teren, pentru a spăla și dezinfecta aproximativ 250 de hectare de domeniu public.

Bulevardele, trotuarele, aleile dintre blocuri, scări, locuri de joacă și zone de relaxare vor fi spălate și igienizate, ca măsură pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecției cu noul tip de coronavirus, COVID-19.

 

Autoritățile de la Sectorul 4 iau măsuri ample de iginizare a tuturor zonelor pe fondul pandemiei de coronavirus

 

Primarul Sectorului 4, daniel Băluță, medic de profesie, a spus că face tot ce este posibil oemenște ca niciun colț din sectorul 4 să nu rămână nedezinfectat.

'Ca atare, mai mult de 350 de oameni intră în urmatoarea etapă de salubrizare a Sectorului 4, începand de astăzi. Este vorba despre curatarea tuturor strazilor”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Unitatea specială de dezinfectare, care va funcționa în sectorul 4, formată, așa cum precizează edilul, din 350 de persoane care vor fi echipate corespunzător - mască, mănuși, combinație și cizme, va   interveni permanent, după un program bine stabilit, cu substanțe ecologice, prietenoase cu mediul, precum sodiu hipoclorit, peroxid de hidrogen, apă și spumă activă pentru mediu.

Primăria precizează că aceste substanțe nu afectează sănătatea umană.

 

Recipeinți cu dezinfectanți anti COVID-19 la fiecare scară de bloc

 

Totodată, începând de sâmbătă, în Sectorul 4, va începe instalarea dispozitivelor cu substanțe dezinfectante la intrarea în blocurile de locuințe, o măsură obligatorie, conform Ordonanței militare nr. 4.

Astfel, în următoarele 10 zile, containerele de 5 litri cu dezinfectant vor fi montate la intrările tuturor blocurilor de pe raza Sectorului 4. De asemenea, alți recipienți de 1 litru vor fi distribuiți la nivelul fiecărui condominium, iar fiecare familie va primi recipienți de 50 de ml cu dezinfectant.

“Vom distribui asociatiilor de proprietari substante dezinfectante, substante care prin Ordonanta Militara nr. 4 reprezinta o obligativitate pentru autoritatile publice locale”,a afirmat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

 

Situația în România, pe fondul crizei de coronavirus

 

În România au fost anunțate, vineri, 3.183 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Totodată, 281 de pacienți au fost declarați vindecați. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost depistate 445 de noi cazuri de contaminare. 83 de pacienți sunt internați, în acest moment la ATI, iar bilanțul deceselor ajunge la 116. 

Amintim, de asemenea, că premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, în ședința de Guvern, că mai mulți români din Spania au cerut repatrierea.

 

COVID-19. Cum și-au schimbat românii mobilitatea de la instalarea pandemiei de coronavirus

 

Pandemia de coronavirus și restricțiile impuse de autorități au schimbat obiceiurile oamenilor. Într-un raport Google cu privire la mobilitatea cetățenilor se arată că, de la începutul crizei provocate de COVID-19, activitatea zilnică a fiecăruia dintre noi este total diferită de cea de la începutul anului. Cele mai afectate sunt activitățile de recreere-socializare, care au scăzut cu până la 80%, apoi cele privind cumpătăturile, mersul la farmacie, în parc. În creștere sunt doar activitățile desfășurate în locuință. Poți vedea raportul Google integral AICI

 

Citeşte mai multe despre:   Primaria Sectorului 4,   Daniel Baluta,   COVID-19,   coronavirus,   coronavirus decese