Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică CORONAVIRUS. Senatorul PSD Marius Dunca: 'Am votat pentru prelungirea Stării de Urgență cu îngrijorare pentru economia țării'

CORONAVIRUS. Senatorul PSD Marius Dunca: 'Am votat pentru prelungirea Stării de Urgență cu îngrijorare pentru economia țării'

Un articol de: Traian Avarvarei - 16 Apr 2020, 17:08
CORONAVIRUS. Senatorul PSD Marius Dunca: 'Am votat pentru prelungirea Stării de Urgență cu îngrijorare pentru economia țării' Politică

Parlamentul a dat, joi, undă verde pentru prelungirea carantinei generate de pandemia de coronavirus. Astfel, încă 30 de zile românii vor ieși din casă doar cu treburi strict necesare.


 

Social-democrații au votat pentru prelungirea stării de urgență


 

“Astăzi am votat pentru prelungirea Stării de Urgență cu încă 30 de zile, până pe 14 Mai. Am făcut-o cu gândul la fiecare dintre noi, tânăr sau bătrân, de la oraș sau de la sat. Pentru că sănătatea noastră este pe primul loc”, spune fostul ministru Marius Dunca.

Senatorul PSD afirmă însă că a votat cu îngrijorare pentru economi românească și cere liberalilor să ia măsuri urgente și concrete pentru a nu ne afunda într-o criză financiară fără precedent.


 

Fost ministru: Am votat prelungirea carantinei cu îngrijorare pentru economia țării


 


“Am votat și cu îngrijorare! Pentru situația noastră economică care, din păcate, nu și-a găsit nici măcar o minimă rezolvare în primele 30 de zile ale Stării de Urgență. Am votat cu îngrijorare pentru cei peste 1 milion de angajați aflați azi în Șomaj Tehnic și cu îngrijorare pentru cei ale căror afaceri sunt astăzi închise din cauza pandemiei”, swpune Dunca.


 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

PSD-istul cere testarea pentru cOVID-19 la scară largă

 

 

Marius Dunca mai spune că este îngrijorat pentru popor și din cauza faptului că oamenii nu sunt testați la scară largă pentru COVID-19.

“Am votat cu îngrijorare pentru că, deși suntem într-o perioadă critică a pandemiei, românii încă nu sunt testați la scară largă, pentru că nu suntem informați în mod transparent cu privire la măsurile pe care Guvernul le ia pentru sănătatea noastră”, arată el.

Condiționările PSD pentru votul prelungirii stării de urgență

 


Astfel, PSD a constrâns votul de astăzi cu câteva reguli pentru Guvern

 

Printre acestea:
-Prezentarea săptămânală, de către Guvern, a unui raport care să cuprindă toate activitățile luate pentru stoparea răspândirii infecției cu noul coronavirus.
-La 60 de zile după încheierea Stării de Urgență, Curtea de Conturi va verifica în amănunt toate achizițiile publice realizate în această perioadă tulbure.
Parlamentul a votat astăzi, într-o proporție foarte mare, decretul emis de Președintele României și, totodată, amendamentele ridicate de PSD. Le mulțumesc celor care au înțeles importanța dezbaterii parlamentare, a regulilor democratice. Pentru că democrația trebuie apărată și pentru că Starea de Urgență nu poate înlocui niciodată valorile democrației noastre!

 

Citeşte mai multe despre:   Marius Dunca,   PSD