Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Coronavirusul „a infectat” și turismul românesc. Valea Prahovei, altădată arhiplină, este aproape pustie. Orașele au tot mai puțini turiști, iar traficul e de nerecunoscut (FOTO)

Coronavirusul „a infectat” și turismul românesc. Valea Prahovei, altădată arhiplină, este aproape pustie. Orașele au tot mai puțini turiști, iar traficul e de nerecunoscut (FOTO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 07 Mar 2020, 15:22
Coronavirusul „a infectat” și turismul românesc. Valea Prahovei, altădată arhiplină, este aproape pustie. Orașele au tot mai puțini turiști, iar traficul e de nerecunoscut (FOTO) Politică

Coronavirusul nu atacă numai oameni, ci și o serie de paliere economice. Unul dintre acestea este turismul, activitate ce suferă de pe urma epidemiei de COVID-19, atât la nivel global, cât și în țara noastră. 

Este și cazul celebrelor stațiuni de pe Valea Prahovei, care par tot mai lipsite de turiști, deși iarna, în ciuda temperaturilor călduroase din Capitală sau din alte orașe, a fost generoasă cu zonele montane. 

Astfel, Sinaia și Bușteni, au devenit niște orașe pustii în ceea ce am putea numi drept plin sezon. Deși pe munte încă este zăpadă și suntem în prag de 8 martie - perioadă tradițional arhiaglomerată, turismul suferă puternic pe Valea Prahovei. Motivul? Coronavirusul.

Marii hoteleri susțin că pierderile din ultimele două săptămâni ajung și la 10 miliarde de lei. Mai mult decât atât, unii dintre ei chiar iau în calcul să suspende activitatea pentru o săptămână, două - din lipsă de clienți. 

Majoritatea grupurilor mari și-au contramandat rezervările. Vineri, absolut neobișnuit, porțiunea din Comarnic, unde altădată petreceai și câteva ore în trafic, putea fi traversată în 10 minute. Sâmbătă, între Comarnic și Bușteni, drumul durează cam 30 de minute, deși adesea mulți dintre noi am state ore în șir bară la bară. 

Dimensiunea dezastrului a fost completată de situația de la Pârtia Kalinderu, unde sâmbătă erau cel mult câteva zeci de persoane. În mod normal, aici nu se găsea nici măcar loc de parcare - iar acum, surprinzător sau nu, mașina poate fi lăsată gratis.

Toată lumea de pe Valea Prahovei e de acord că, în ultimele două săptămâni, turismul s-a prăbușit.


 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Valea Prahovei