Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Costel Alexe, despre poluarea din Capitală: „Comisarii Gărzii Naționale de Mediu sunt pe teren, fac verificări și la final vor comunica și opiniei publice care au fost rezultatele și mai ales sancțiunile”

Costel Alexe, despre poluarea din Capitală: „Comisarii Gărzii Naționale de Mediu sunt pe teren, fac verificări și la final vor comunica și opiniei publice care au fost rezultatele și mai ales sancțiunile”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 23 Oct 2020, 11:57
Costel Alexe, despre poluarea din Capitală: „Comisarii Gărzii Naționale de Mediu sunt pe teren, fac verificări și la final vor comunica și opiniei publice care au fost rezultatele și mai ales sancțiunile” Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu sunt pe teren pentru a analiza cauzele poluării înregistrate pe parcursul nopții de joi spre vineri în Capitală, a anunțat Costel Alexe, ministrul Mediului, care a precizat că „la final vor comunica și opiniei publice care au fost rezultate și mai ales care au fost sancțiunile”. „Ceea ce ne dorim este ca astfel de episoade să nu se mai întâmple”, spune demnitarul.

Ce a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, după ce noaptea trecută, în Capitală, a fost înregistrat un nivel alarmant de poluare

 

„În momentul de faţă, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu sunt pe teren, fac verificări şi la final vor comunica şi opiniei publice care au fost rezultatele şi mai ales care au fost sancţiunile. Ceea ce ne dorim este ca astfel de episoade să nu se mai întâmple. Şi în cazul comunei Vidra şi în cazul acelor episoade care au fost mai multe au fost date şi sancţiuni. Avem în momentul de faţă anchete penale în curs în urma cărora sper ca fiecare dintre cei care se fac vinovaţi să răspundă în faţa legii. Din cauza unor astfel de accidente, poate de multe ori autorităţile publice locale nu au gestionat la momentul respectiv combaterea acelei probleme şi evident rezolvarea ei, cel mai mult au avut de suferit bucureştenii. Vreau să cred că instituţiile statului român îşi fac datoria, că vor duce mai departe aceste anchete şi cei care se fac responsabili şi vinovaţi să plătească", a declarat Costel Alexe, la Digi 24, potrivit Agerpres.

Ministrul de resort susține că, în acest an, România a investit fonduri foarte mari în Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului.

„Am speranţa că, odată cu schimbările care au avut loc la nivelul administraţiei publice din Bucureşti şi din judeţul Ilfov să avem investiţii mai mari în măsuri verzi tocmai pentru a reduce poluarea şi a creşte calitate aerului. Ca ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, mă bucur foarte mult că în acest an am reuşit să investim sume colosal de mari în Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului, şi fonduri guvernamentale, şi fonduri europene, şi fonduri de la Administraţia Fondului pentru Mediu tocmai pentru a oferi administraţiilor publice locale date în timp real şi pe baza acestora planurile integrate de calitate a aerului să fie puse în aplicare. Mi se pare firesc ca administraţiile publice locale să investească mai mult în tot ceea ce înseamnă reducerea poluării prin infrastructură, mijloace de transport public în comun, iar Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi toate celelalte autorităţi competente să-şi facă datoria în misiuni de control”, a adăugat oficialul.

Rețeaua independentă de monitorizare a aerului, airly.eu, a înregistrat depășiri spectaculoase pentru poluarea cu particule PM10 și PM2,5, până aproape de 350%, noaptea trecută, în Capitală, deși traficul auto, considerat principala sursă de poluare din București, este la un nivel ceva mai scăzut pe fondul pandemiei de COVID-19, potrivit HotNews.ro.

Citeşte mai multe despre:   Costel Alexe,   poluare in Bucuresti