Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministerul Mediului a depus plângere penală în cazul incineratorului de deșeuri medicale de la Brazi. Firma e controlată de un apropiat al lui Sebastian Ghiță

Ministerul Mediului a depus plângere penală în cazul incineratorului de deșeuri medicale de la Brazi. Firma e controlată de un apropiat al lui Sebastian Ghiță

Un articol de: Redacția B1.ro - 17 Ian 2020, 13:23
Ministerul Mediului a depus plângere penală în cazul incineratorului de deșeuri medicale de la Brazi. Firma e controlată de un apropiat al lui Sebastian Ghiță Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Costel Alexe, ministrul Mediului, a anunțat că a depus plângere penală în cazul incineratorului de deșeuri medicale de la Brazi. Anterior, localnicii au făcut și ei sute de plângeri oficiale în care au denunțat poluarea olfactivă.

Ministrul a scris, pe Facebook, care sunt principalele probleme la incineratorul ce gestionează deșeurile medicale din mai multe spitale din zonă:

„1. În ultimii ani operatorul economic a fost în mai multe rând vizat atât de controale de rutină cât și în urma sesizărilor, fiind dispuse sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor actului de reglementare, nerealizarea măsurilor impuse și a conformării instalației, precum și a nerespectării regimului deșeurilor.
2. Deși avea obligația ca deșeurile medicale, până la incinerare, să fie depozitate în camera frigorifică, ele erau depozitate pe o platformă sub cerul liber alături de celelalte deșeuri.
3. Deși avea obligația de a depozita pe o platformă betonata de 480 mp, deșeurile erau depozitate neconform, pe o suprafață neamenajată, de 10 ori mai mare, aproximativ 5000 mp, inclusiv pe sol.
4. Înțeleg din raportul din decembrie, al celor de la Garda Națională de Mediu că o serie de măsuri urgente i-au fost trasate cu termen de implementare până pe 15 februarie 2020, iar în caz de neîndeplinire propunerea este de suspendare a activității.
5. Totodată, vreau să vă anunț că în urma raportului Corpului de Control al Ministrului, am decis să trimit dosarul către organele de cercetare penală, fiind identificate, în opinia noastră, o serie de abateri foarte grave, pe care, dacă îmi permiteți, nu aș dori să le comentez acum, așteptând să văd cum evoluează dosarul”.

Compania Eco Burn din Ploieşti îi aparţine lui Mihail Ştefănescu, zis Treflă din Ploieşti, partener de afaceri şi amic cu ministrul PSD pentru mediul de afaceri, Radu Oprea, şi cu fugarul Sebastian Ghiţă, notează G4Media. 

Compania Eco Burn din Ploieşti a încheiat în 2018 un contract acord-cadru de 4.464.000 de lei, adică aproape 1 milion de euro fără TVA, cu Spitalul judeţean Ploieşti pentru servicii de „colectare, transport şi eliminare finală a deşeurilor medicale”. Firma are contracte cu mai multe spitale din Prahova și București.
 

Citeşte mai multe despre:   Costel Alexe,   Ministerul Mediului,   Brazilia,   Sebastian Ghita