Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Costel Alexe se autosuspendă din funcția de președinte al PNL Iași, dar rămâne în continuare membru de partid. Ce prevede Statutul PNL

Costel Alexe se autosuspendă din funcția de președinte al PNL Iași, dar rămâne în continuare membru de partid. Ce prevede Statutul PNL

Un articol de: George Lupu - 28 Apr 2021, 12:04
Costel Alexe se autosuspendă din funcția de președinte al PNL Iași, dar rămâne în continuare membru de partid. Ce prevede Statutul PNL Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Costel Alexe s-a autosuspendat din funcția de președinte al PNL Iași, după ce a fost inculpat de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de mită. Statutul PNL prevede faptul că doar în caz unei situații de incompatibilitate poate avea loc autosuspendarea calității de membru de partid. Prin urmare, Costel Alexe, deși nu mai este președinte PNL Iași, rămâne în continuare membru al organiației liberale și președinte al Consiliului Județean Iași.

Articolul 23 din Statutul PNL prevede faptul că: “Membrii PNL se pot autosuspenda din calitatea de membru al partidului în cazul ocupării unei funcții publice incompatibile cu calitatea de membru al unui partid politic conform legii și numai pe durata îndeplinirii acesteia.

Membrii PNL se pot autosuspenda din funcția deținută în partid numai în cazul ocupării unei funcții publice incompatibile cu deținerea unor funcții de conducere în partid, pe o perioadă egală cu durata mandatului funcției publice”.

Costel Alexe a precizat într-o declarație de presă că este nevinovat și că va dovedi acest lucru în fața judecătorilor. Acesta a anunțat că va continua activitatea de președinte al Consiliului Județean și că se va concentra pe aplicarea programului de guvernare:

“Ieri, 27 aprilie, am fost invitat la DNA pentru a mi se aduce la cunoștință că, în dosarul care mă vizează, am primit calitatea de inculpat, iar procurorii au dispus impunerea controlului judiciar.

Sunt nevinovat și am convigerea că voi demonstra acest lucru în instanță, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcția de președinte al PNL Iași.

Partidul Național Liberal a susținut permanent lupta împotriva corupției prin toate măsurile pe care le-a luat nu doar de când este la guvernare, ci și când a fost partid în opoziție. Și eu personal am susținut lupta împotriva corupției, am promovat integritatea în activitatea mea politică și așa voi proceda și de acum înainte.

Am încredere că îmi voi demonstra nevinovăția în justiție, iar, până atunci, vreau să mă asigur că această nouă calitate pe care o am în dosar nu va afecta în niciun fel activitatea și imaginea filialei. Echipa PNL Iași este profesionistă, am muncit foarte mult să construim programul de guvernare și viziunea de dezvoltare a comunității și am reușit să obținem cele mai bune rezultate pentru PNL la ultimele cicluri electorale.

Sunt un om de echipă, dar consider că este cel mai corect ca toate implicațiile pe care le produce acest dosar să le gestionez la nivel personal.S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Am încredere în colegii mei și știu că vor susține activitatea filialei și politicile liberale, astfel încât să păstreze pozitia PNL ca cea mai puternică formațiune politică județeană.

Voi continua activitatea de președinte al Consiliului Județean și voi demonstra împreună cu echipa pe care am format-o că putem implementa programul de guvernare pe care l-au votat ieșenii și că administrația liberală este un exponent al schimbării în bine.

Sunt încrezător că instanțele de judecată își vor face corect treaba, iar în final se va demonstra că sunt un om de bună credință”.

Citeşte mai multe despre:   Costel alexe,   PNL