Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Iohannis, interesat peste măsură de problema ambasadei. Fost șef SRI: Am vrut să-i dau președintelui mai multe informații utile, dar, din păcate, n-am fost primit (VIDEO)

Iohannis, interesat peste măsură de problema ambasadei. Fost șef SRI: Am vrut să-i dau președintelui mai multe informații utile, dar, din păcate, n-am fost primit (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 26 Apr 2018, 18:07
Iohannis, interesat peste măsură de problema ambasadei. Fost șef SRI: Am vrut să-i dau președintelui mai multe informații utile, dar, din păcate, n-am fost primit (VIDEO) Politică

Costin Georgescu face afirmații incredibile în scandalul declanșat după ce Liviu Dragnea a anunțat mutarea ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv la Iersualim. Fostul șef SRI a declarat, pentru B1 TV, că acum 20 de ani l-a însoțit pe premierul de atunci, Radu Vasile, în Israel, iar Benjamin Netanyahu, cel care este și acum premierul Israelului, a avut aceeași dorință vizavi de Ierusalim și mutarea ambasadelor. Situația, prin urmare, este veche, iar președintelui Klaus Iohannis i-ar fi util să cunoască detaliile vizitei de acum 20 de ani. Problema, susține Georgescu, este că nu a fost primit la Controceni pentru a discuta cu Iohannis aceste aspecte importante. 

”Problema care se discută, cu mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, care e dorința mare a Israelului - și istoric au multă dreptate, dar trăim într-o lume modernă de care trebuie să ținem seama -, am cunoscut-o personal acum 20 de ani, când l-am însoțit pe primul-ministru Radu Vasile în vizită în Israel. Cerea, același premier, tot Netanyuahu, același lucru. Deci problema e veche. Detaliile de atunci trebuie cunoscute de către președinte și-mi pare rău că... Am cerut la Cotroceni, printr-un consilier prezindențial, să fiu primit de domnul președinte pentru acest lucru. Din păcate, n-am primit niciun răspuns. Fac din nou apel prin dumneavoastră, că sunt informații utile pe care președintele trebuie să le știe”, a declarat Costin Georgescu, în emisiunea ”Se întâmplă acum!”, moderată de Tudor Barbu, pe B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Costin Georgescu,   Klaus Iohannis,   Israel