Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Covasna: Primarul din Sfântu Gheorghe, amendat după ce a împânzit orașul cu steagurile Ungariei (VIDEO)

Covasna: Primarul din Sfântu Gheorghe, amendat după ce a împânzit orașul cu steagurile Ungariei (VIDEO)

Un articol de: - 14 Mar 2018, 16:06
Politică

Sancţiune uriaşă pentru primarul municipiului Sfântu Gheorghe. Antal Arpad a fost amendat cu suma de 5.000 de lei de către Prefectura Covasna, după ce a anunţat că simbolurile naţionale amplasate cu ocazia zilei de 15 martie nu vor fi îndepărtate. Edilul nu a dat curs somaţiei de a arbora şi drapelul României alături de steagul roşu-alb-verde, în cinstea Zilei Maghiarilor de pretutindeni.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

"Ca urmare a refuzului primarului municipiului Sfântu Gheorghe de a da curs solicitării instituţiei noastre, cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, respectiv de arborare a Drapelului României împreună cu Drapelul Ungariei, în data de 14.03.2018, primarul municipiului Sfântu Gheorghe a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei", au transmis reprezentanţii Prefecturii Covasna.

Legea prevede că drapelele altor state pot fi arborate pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor legale.

În replică, conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a spus că în contextul pregătirilor pentru acest eveniment a decorat centrul oraşului cu "panglici şi cocarde în roşu-alb-verde", subliniind că "niciunul dintre aceste simboluri nu este drapelul oficial al Ungariei, drapelul naţional unguresc nefiind acelaşi lucru cu drapelul Ungariei".

Citeşte mai multe despre:   Stiri Sfântu Gheorghe,   maghiari,   Stiri Covasna,   drapel