Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cozmin Gușă a fost exclus din PSD. El revenise în partid exact cu o zi înainte ca CNA să decidă retragerea licenței Realitatea TV / Dăncilă: Modul în care s-a raportat la PSD nu a fost corect (VIDEO)

Cozmin Gușă a fost exclus din PSD. El revenise în partid exact cu o zi înainte ca CNA să decidă retragerea licenței Realitatea TV / Dăncilă: Modul în care s-a raportat la PSD nu a fost corect (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 12 Noi 2019, 19:57
Politică

Viorica Dăncilă a anunțat marți seară, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD, excluderea din partid a lui Cozmin Gușă. 

„Am hotărât excluderea celor care au votat pentru învestirea Guvernului Orban. Tot la propunerea colegilor, în acest CEX s-a luat şi votat excluderea Anei Birchall şi Cozmin Guşă”, a spus Viorica Dăncilă.

„Colegii au fost foarte nemulţumiţi de atitudinea lui Cosmin Guşă. Modul în care s-a raportat la PSD nu a fost corect. Colegii au vorbit de o abordare obiectivă şi că în mijlocul nostru se regăsesc cei care se raportează la principiile social-democrate. În acest context a venit propunerea de excludere", a mai afirmat ea.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Cozmin Gușă a revenit în PSD pe 28 octombrie, exact cu o zi înainte ca CNA să decidă retragerea licenței postului Realitatea TV pe care îl deține alături de Maricel Păcurariu. Televiziunea eraîn insolvență din anul 2011 și nu avea un plan de reorganizare aprobat de instanță. Realitatea TV ar avea 127 de milioane de lei datorii la stat. 

În perioada 2001-2003, în timpul guvernării Adrian Năstase, Cozmin Gușă a ocupat funcția de secretar general al PSD. În 2004, el a fost ales deputat pe listele Alianței Dreptate și Adevăr. În 2005, Gușă și-a făcut propriul partid, împreună cu Lavinia Șandru - Partidul Inițiativa România. 

Gușă a avut de-a lungul timpului relații cu mai multe persoane influente, cu poziții pro-rusești.

„Una din tampeniile pe care serviciile secrete din Romania o prezinta cu consecventa este speculatia referitoare la Moscova si la eventuala apartenenta a mea la o organizatie oculta, legata de fostul KGB si despre care am informatii ca a fost prezentata atat lui Basescu, cat si lui Adrian Nastase”, explica Gușă, în februarie 2005.

„Rusia e a doua mea patrie”, a mai mărturisit senin și mândru patronul Realitatea TV.

Iar pentru a ilusta apropierea lui Gușă de Virgil Măgureanu și Iulian Vlad, Doru Bușcu a amintit, într-un articol pentru Cațavencii, câteva declarații făcute chiar de Cozmin Gușă: “Mă întîlnesc cu Virgil Măgureanu din interes și cu plăcere” și “Generalul Iulian Vlad fost cel mai important mentor al meu”. Gușă a mai spus despre Vlad că “era o figură solară”, “de o bunătate deosebită” și “eu îi spuneam Bunicule”.

De altfel, amintește Doru Bușcu, ”în perioada pre-aderării euroatlantice, uneltirile rusești ale lui Gușă au început să stînjenească discuțiile României cu partenerii din NATO și UE, așa că Năstase l-a dat afară din PSD”. La fel a procedat și Băsescu. De asemenea, Gușă ”a vizitat Moscova, a întîlnit oficiali ruși și a umplut spațiul public de bazaconii panslaviste”. 

Povestea rusească a lui Gușă Cozmin Horea, proxenetul media format la școala bunicului securist Iulian Vlad, e o rană deschisă în obrazul siguranței naționale. Gușă n-a fost explicat destul de Servicii, și nici de magistrați. Din fericire, cele două vocații ale lui – arivismul și impostura – se contrabalansează, iar limitele personajului sînt restrînse de propria natură. Cercetările, însă, continuă. Dacă, așa cum pretinde, Rusia e a doua lui patrie, rămîne neclar care e, totuși, prima”, a mai scris Doru Bușcu în articolul din Cațavencii.

În august 2018, el a anunțat că lansează Partidul Realitatea, ulterior acuzând că înscrierea formațiunii ar fi blocată de actuala putere.

Citeşte mai multe despre:   Cozmin Gusa,   psd_1,   Viorica Dancila
 
Loading...