Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Crin Antonescu agreează propunerea Monei Pivniceru în fruntea Ministerului Justiției

Crin Antonescu agreează propunerea Monei Pivniceru în fruntea Ministerului Justiției

Un articol de: B1 TV - 08 Aug 2012, 20:02
Crin Antonescu agreează propunerea Monei Pivniceru în fruntea Ministerului Justiției Politică

Preşedintele interimar, Crin Antonescu a anunţat că agreează numirea Monei Pivniceru la Justiţie. Acest lucru se va întâmpla însă numai după 20 august, când în şedinţa CSM se va lua act de demisia acesteia.

De altfel, Consiliul Superior al Magistraturii a avertizat că învestirea într-o funcţie de demnitate publică a unui judecător, a cărui detaşare nu a fost admisă de CSM, este ilegală şi totodată incompatibilă.

Precizarea CSM vine după ce premierul Victor Ponta a cerut atât Consiliului Superior al Magistraturii , cât şi Curţii Supreme de Justiţie,  să o detaşeze pe Mona Pivniceru la Ministerul justiţiei,  pentru a prelua funcţia de ministru.

Mona Pivniceru a declarat, la intrarea în sediul CSM, că activitatea Guvernului este exclusiv administrativă, iar puterea judecătorească şi cea executivă sunt separate. Consiliul superior al magistraturii se va intruni pentru a lua o decizie abia pe data de 20 august.

După ce CSM a anunţat că va analiza demisia Monei Piviniceru abia pe 20 august, premierul Victor Ponta le-a scris preşedinţilor Curţii Supreme de Justiţie şi Consiliului Superior al Magistraturii să o detaşeze pe judecătoarea Mona Pivniceru la Ministerul Justiţiei, pentru a ocupe funcţia de ministru.

Citeşte mai multe despre:   Crin Antonescu,   Mona Pivniceru