Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Crin Antonescu: Am decis să promulg legea de modificare a legii referendumului, așa cum a trecut prin CCR

Crin Antonescu: Am decis să promulg legea de modificare a legii referendumului, așa cum a trecut prin CCR

Un articol de: - 16 Iul 2012, 19:13
Crin Antonescu: Am decis să promulg legea de modificare a legii referendumului, așa cum a trecut prin CCR Politică

Președintele interimar Crin Antonescu a declarat luni că a promulgat legea de modificare a legii referendumului, „așa cum a fost ea votată de Parlament, așa cum a trecut prin Curtea Constituțională”, astfel că referendumul va fi validat prin prezentarea la urne a 50% plus 1 dintre persoanele cu drept de vot.

„Am decis să promulg legea de modificare a legii referendumului, așa cum a fost ea votată de Parlament, așa cum a trecut prin Curtea Constituțională. În legătură cu conținutul legii, care consacra un cvorum de participare de 50% plus unu, se pot discuta multe lucruri. Personal, am rezerve de faptul că această formulă încalcă tocmai recomandările Comisiei de la Veneția, de atâtea ori luate în calcul și respectate și la care au făcut trimitere mulți care în aceste zile au pledat pentru acest cvorum. În codul de bune practici al comisiei se spune foarte clar că nu se recomandă impunerea unui cvorum, care ar putea încuraja tactici absenteiste care viciază expresia de voință populară”, a declarat Antonescu.

"În faţa deciziei Parlamentului şi a Curţii Constituţionale, am convingerea că este mai puţin important punctul meu de vedere, astfel că am promulgat această lege şi cred că în felul acesta am închis unul din subiectele fierbinţi de dezbatere”, a mai spus președintele interimar.

De asemenea, Antonescu a spus că oficial nu au existat discuţii pentru organizarea referendumului pe parcursul a două zile şi că acesta va avea loc într-o singură zi, 29 iulie, aşa cum prevede legea, dar că votarea s-ar putea prelungi de la ora 7.00 la ora 22.00 sau 23.00.

Curtea Constituţională a decis, în urmă cu o săptămână, că legea prin care s-au făcut modificări la articolul 10 din Legea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Antonescu: Promulg legea de modificare a referendumului
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Crin Antonescu,   Curtea Constitutionala