Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Crin Antonescu: Am putea avea alegeri prezidențiale în septembrie

Crin Antonescu: Am putea avea alegeri prezidențiale în septembrie

Un articol de: B1 TV - 09 Iul 2012, 08:45
Crin Antonescu: Am putea avea alegeri prezidențiale în septembrie Politică

Comasarea alegerilor prezidenţiale cu cele parlamentare nu este o chestiune uşoară, crede Crin Antonescu. Asta pentru că cele prezidenţiale trebuie să aibă loc în maxim 3 luni de la demiterea actualului preşedinte, în timp ce scrutinul pentru parlamentare nu poate avea loc decât după 29 noiembrie. Până atunci însă preşedintele interimar al României nu se va considera şef al statului şi va locui acasă, a declarat Antonescu.

Dacă la referendum-51130.html">referendum românii vor vota împotriva lui Traian Băsescu, ar trebui ca în maximum 90 de zile să fie organizate alegeri prezidenţiale. Preşedintele interimar al statului vrea însă ca scrutinul să aibă loc cât mai repede.

„Alegeri parlamentare nu putem mai devreme de 29 noiembrie, iar preşedintele interimar nu poate să dizolve Parlamentul, deci nu cred că putem să le facem împreună. O să încercăm să convocăm cât mai repede prezidenţialele, cât mai repede înseamnă probabil undeva în septembrie, pentru a da timp candidaţilor să-şi prezinte temele de campanie”,
a declarat Antonescu pentru ziare.com.

Cât despre perioada în care va fi preşedinte interimar, Antonescu a declarat că va continua să locuiască la el acasă şi că va merge la Cotroceni doar pentru treburile de serviciu. Mai mult, declară liderul USL, până în ziua referendum-51130.html">referendumului, acesta nu se va considera cu adevărat preşedinte.

Crin Antonescu nu s-a sfiit să răspundă şi celor care îl acuză că a adunat cele mai multe absenţe din Parlamentul României din cauza somnului prelungit.

„Întâmplarea face că sunt un om care doarme foarte puţin. Aşa sunt eu făcut şi aşa e şi agenda mea, şi cea privată, şi cea publică. Dacă pe jumătate adormit am făcut tot ce am spus, ce s-ar întâmpla dacă m-aş trezi cu totul?”, a încheiat Crin Antonescu.