Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Crin Antonescu: Cvorumul se stabilește prin raportare la listele permanente. Românii din străinătate, trecuți pe listele suplimentare

Crin Antonescu: Cvorumul se stabilește prin raportare la listele permanente. Românii din străinătate, trecuți pe listele suplimentare

Un articol de: - 08 Aug 2012, 19:22
Crin Antonescu: Cvorumul se stabilește prin raportare la listele permanente. Românii din străinătate, trecuți pe listele suplimentare Politică

Președintele interimar Crin Antonescu a declarat, miercuri, că cvorumul pentru referendumul din 29 iulie, pentru demiterea din funcție a președintelui Traian Băsescu, se stabilește prin raportare la listele electorale permanente, conform legii în vigoare.

Acesta a explicat că listele electorale permanente se întocmesc, potrivit unui alt articol din lege, pe localități și cuprind pe cei care domiciliază în localitățile cu pricina.

"Cvorum pentru referendum se stabilește clar prin raportare la listele electorale permanente. Toți cetățenii români au drept de vot, nimeni nu a pus asta în discuție. O altă lege ne spune că listele electorale permanente se întocmesc pe localități și cuprind pe cei care domiciliază în localitatea pentru care a fost întocmită lista", a explicat Antonescu.

Președintele interimar a adăugat că românii cu domiciliul în străinătate sunt trecuți pe listele electorale suplimentare, astfel nefiind luați în calcul în ceea ce privește stabilirea cvorumului.

"Alegătorii din străinătate deși au drept de vot, nu sunt incluși pe listele permanente, ci pot vota pe listele suplimentare", a încheiat Crin Antonescu.

Embed:


Citeşte mai multe despre:   Crin Antonescu,   referendum,   cvorum