Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Crin Antonescu, despre guvernare: Ciolan vorbim, ciolan avem. Nu putem demisiona cu orice ocazie

Crin Antonescu, despre guvernare: Ciolan vorbim, ciolan avem. Nu putem demisiona cu orice ocazie

Un articol de: - 06 Oct 2013, 12:53
Crin Antonescu, despre guvernare: Ciolan vorbim, ciolan avem. Nu putem demisiona cu orice ocazie Foto: stirileprotv.ro Politică

Liderul PNL Crin Antonescu susține că termenul de  "ciolan" asociat ideii de guvernare a dăunat situației economice naționale.
Antonescu crede că nu este necesar ca miniștrii PNL din Guvern să demisioneze, odată cu votul negativ pe proiectul exploatării de la Roșia Montană.

"Nu, pentru că nu poţi demisiona cu orice ocazie. Eu ştiu că se vulgarizează intens, ştiu că vorbim de 20 de ani despre ciolan şi aşa mai departe şi de aia ne merge şi aşa de bine. Ciolan vorbim, ciolan avem. A pleca dintr-un guvern, a rupe şansa unei guvernări cu o majoritate de 70%, şansă de stabilitate, atu major în plan intern, în plan extern este o decizie fundamentală. Până la urmă noi avem aici un proiect, care nu e fundamental pentru viaţa României, societatea românească. Un proiect important care se face sau nu se face, că proiectul trece sau proiectul cade în Parlament (...) vom vedea, dar nu e un motiv pentru care să denunţi, să rupi, să anulezi o alianţă de guvernare care a respectat în linii mari toate elementele programului de guvernare", a răspuns Antonescu la Pro TV.

În ceea ce priveşte miniştrii liberali din Guvern, preşedintele PNL a susţinut că "o percepţie care riscă să se aşeze, aşa, ajutată în fiecare zi, este că PNL nu are suficientă decizie sau suficientă greutate în Guvern".

"Nu se poate spune aşa ceva, deşi eu o aud zilnic. (...) Am făcut această împărţire a ministerelor în bună înţelegere, nu ne vom ascunde niciodată de responsabilitatea guvernării sub pretextul că nu am avut ministere importante. Nu, responsabilitatea este aproape egal împărţită", a mai susţinut liderul PNL.

Citeşte mai multe despre:   Crin Antonescu,   Guvern