Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Crin Antonescu, despre referendum: „Dreptul de vot nu poate fi irosit, neglijat, subestimat. Democrația se bazează pe participare”

Crin Antonescu, despre referendum: „Dreptul de vot nu poate fi irosit, neglijat, subestimat. Democrația se bazează pe participare”

Un articol de: - 27 Iul 2012, 19:14
Crin Antonescu, despre referendum: „Dreptul de vot nu poate fi irosit, neglijat, subestimat. Democrația se bazează pe participare” Politică

Președintele interimar Crin Antonescu a declarat vineri, la Palatul Cotroceni, că ultima lună de campanie s-a desfășurat în termeni normali din punct de vedere democratic.

Acesta a dorit să transmită două mesaje, pentru instituțiile publice și pentru cetățeni, pe care îi îndeamnă să își folosească dreptul de vot.

„Primul mesaj este destinat tuturor oamenilor care lucrează în instituțiile publice, cu responsabilități în oranizarea și desfășurarea referendumului. Cer tuturor să-și facă datoria în integralitate, să respecte, să apere și să impună acolo unde cazul legea și numai legea. Guvernul României și toate instituțiile au luat toate măsurile necesare pentru organizarea și buna desfășurare a acestui referendum și le cer ca până procesul se încheie să se manifeste fără niciun fel de ezitare, în sprijinul și litera legii.

Al doilea mesaj este destinat tuturor cetățenilor cu drept de vot: dragi compatrioți, dreptul de vot este unul din cele mai importante câștiguri pe care le-am dobândit, toți care vrem să trăim în democrație. Este un drept care garantează direct sau indirect toate celelalte drepturi constituționale. Acest drept nu poate fi irosit, neglijat, subestimat”
, a spus Antonescu.

El a transmis electoratului să participe la vot, pentru a garanta democrația.

„Democrația se bazează pe participare, și nu pe absență. Este singura garanție pentru cetățeni că politicienii se conformează voinței cetățenilor. Referendumul va dovedi încă o dată maturitatea democratică cetățenească a românilor. Vă doresc să alegeți în fața conștiinței dumneavoastră calea de urmat. Îmi exprim conviengerea să zilele care vor urma vor dovedi că România este o țară pe deplin democratică”, a mai spus președintele interimar.

Antonescu: Democrația se bazează pe participare, nu pe absență
Embed:Citeşte mai multe despre:   Crin Antonescu,   Cotroceni,   referendum