Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Crin Antonescu, după decizia CCR: O vom respecta, dar nu suntem de acord cu ea

Crin Antonescu, după decizia CCR: O vom respecta, dar nu suntem de acord cu ea

Un articol de: - 21 Aug 2012, 14:41
Crin Antonescu, după decizia CCR: O vom respecta, dar nu suntem de acord cu ea Politică

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, marţi, după decizia CCR, că PNL va respecta hotărârea, dar că o consideră nedreaptă și nu este de acord cu ea. Liderul autosuspendat al liberalilor a susţinut că, deşi Traian Băsescu va reveni la Cotroceni, în mod legal, PNL nu îl mai recunoaşte ca preşedinte.

„Primul lucru care trebuie spus este că atât eu, ca preşedinte interimar al României, cât şi PNL vom respecta decizia Curţii Constituţionale şi, ca atare,cursul procedural va fi parcurs şi nimeni nu pune la îndoială respectarea deciziei Curţii Constituţionale. Dar o considerăm nedreaptă, pentru că ignoră votul a 8,5 milioane de cetățeni, ignoră o majoritate reală a cetățenilor, care ar fi trebuit să constituie cvorumul, ignoră legile pe care însăși Curtea le invocă – a referendumului, pentru alegerea președintelui, pentru că în acestea există articole care arată cum se constituie cvorumul,” a afirmat acesta.

De asemenea, Crin Antonescu a afirmat că decizia Curții Constituționale este „paradoxală” în raport cu deciziile anterioare ale aceleiași instituții, iar Traian Băsescu a devenit pentru USL un președinte ilegitim, pe care nu îl recunoaște, deoarece nu reprezintă voința cetățenilor, care au votat în proporție covârșitoare pentru demiterea lui Băsescu.

„Inițierea procedurii de suspendare și referendumul reprezentau soluția noastră la marea problemă a politicii de azi, regimul Băsescu. Regimul său forțează o victorie, revenirea la putere a unui om delegitimat de votul românilor,” a mai afirmat președintele interimar.

„Nu putem pune problema coabitării, pentru că este vorba de coabitarea celor 7,5 milioane de români care nu mai doresc să coabiteze cu Băsescu – el poate să coabiteze cu Parchetul, cu CCR, cu instanțele internaționale. El nu mai poate coabita cu cele 7,5 milioane, deci nici cu noi, pentru că obligatia noastră este față de aceștia,” a spus, de asemenea, Crin Antonescu.

Crin Antonescu a făcut și un apel la cetăţeni să creadă în democraţie, să respecte legile şi Constituţia, dar să-şi facă simţite voinţa şi prezenţa, manifestându-se şi apârându-şi puterea de cetăţeni.

"Apelul meu şi al nostru la cetăţeni e să creadă în continuare în democraţie, să respecte în continuare reguli, dar în acelaşi timp apelul nostru e şi următorul: dragi români care vedeţi azi votul vostru batjocorit, dragi români care vedeţi că soarta României e dictată azi pe alte raţiuni decât cele democratice, manifestaţi-vă şi apăraţi-vă puterea de cetăţeni, respectaţi legile, respectaţi Constituţia, dar faceţi-vă simţite voinţa şi prezenţa", a spus acesta.

Nu în ultimul rând, Crin Antonescu a dat asigurări că nu se va retrage din politică, deoarece Traian Băsescu nu s-a întors la Cotroceni prin voința cetătenilor.

Declarații Crin Antonescu, în urma deciziei CCR
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Crin Antonescu,   declaratii,   Curtea Constitutionala,   Traian Basescu,   referendum