Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Crin Antonescu: Îi cer premierului să îl demită pe consilierul său onorific Ionel Blănculescu (VIDEO)

Crin Antonescu: Îi cer premierului să îl demită pe consilierul său onorific Ionel Blănculescu (VIDEO)

Un articol de: - 04 Apr 2014, 11:15
Crin Antonescu: Îi cer premierului să îl demită pe consilierul său onorific Ionel Blănculescu (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Liderul PNL Crin Antonescu i-a cerut, vineri, premierului Victor Ponta să îl demită pe consilierul său onorific Ionel Blănculescu, după ce a afirmat că sporirea efectivelor americane de pe teritoriul românesc și scutul anti-rachetă de la Deveselu fac din România "ținta perfectă" pentru un atac militar.

„Nici prin cap nu-mi trece să contest dreptul la opinie a lui Blănculescu. Problema este că domnul Blănculescu deține calitatea de consilier al premierului, iar din această perspectivă declarațiile mi se pare extrem de grave. Cer premierului o reacție tranșantă. Îi cer premierului să îl elibereze pe domnul Blănculescu din calitatea de consilier onorific al său. În caz contrar, consideră că își asumă aceste declarații”, a spus Crin Antonescu.

Pentagonul a anunțat că va trimite un nou distrugător în Marea Neagră, USS Donald Cook, și 147 de pușcași marini în România.

Anterior, ambasada SUA a cerut României să permită dislocarea unui număr suplimentar de 600 de soldați americani la baza Kogălniceanu.

„Scutul antirachetă de la Deveselu şi, acum, escaladarea înarmării ţării noastre, prin prezenta manevră americană, nu fac altceva decât să contribuie la desăvârşirea calităţii de ţintă perfectă pentru România, nelipsită de acum înainte din niciun plan de atac armat, de pe nicio harta militară. Am constatat că un sentiment de fericire a cuprins patria, la anunţul acestei veşti, de parcă SUA ar fi anunţat că în România vor fi desfăşurate 600 de noi proiecte economice, generatoare de locuri de muncă şi prosperitate, asezonate de echipamentele industriale aferente. Cred că ar trebui să fim mai responsabili, chiar dacă acceptăm această nouă desfăşurare de forţe militare, măcar să o facem în linişte şi cu regretul aferent escaladării cursei înarmării în zonă şi nu a celei economice, dătătoare de nivel de trai sporit", a declarat Blănculescu.

Antonescu îi cere lui Ponta să-l demită pe Ionel Blănculescu

Consilierul onorific al premierului Ponta, economistul Ionel Blănculescu, spune că sporirea efectivelor americane de pe teritoriul românesc și scutul anti-rachetă de la Deveselu fac din România "ținta perfectă" pentru un atac militar. - See more at: http://www.dcnews.ro/blanculescu-romania-devine-inta-perfecta-pentru-un-atac-militar_440592.html#sthash.AIimcS3k.dpuf

Citeşte mai multe despre:   NATO,   Antonescu