Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Crin Antonescu: Începem săptămâna asta suspendarea lui Traian Băsescu. CCR e o rușine, îi putem revoca pe judecători

Crin Antonescu: Începem săptămâna asta suspendarea lui Traian Băsescu. CCR e o rușine, îi putem revoca pe judecători

Un articol de: - 02 Iul 2012, 20:46
Crin Antonescu: Începem săptămâna asta suspendarea lui Traian Băsescu. CCR e o rușine, îi putem revoca pe judecători Politică

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunțat, luni, că USL începe din această săptămână procedurile pentru suspendarea din funcție a președintelui Traian Băsescu.

"Începem săptămâna asta suspendarea. Eu cred că putem să și votăm săptămâna asta, dacă avem un CCR care să respecte normele în vigoare", a spus liderul liberal, la Antena 3.

Astfel, Antonescu a arătat că pentru suspendarea președintelui este nevoie, mai întâi, de revocarea judecătorilor CCR, instituție rușinoasă în opinia sa, lucru ce poate fi făcut de Parlament și Guvern, juriștii USL lucrând deja la acest lucru.

"Este o rușine, în următoarele trei-patru zile sper să rezolvăm această chestiune. Dacă rezolvăm cu CCR-ul, putem începe suspendarea", a explicat Crin Antonescu.

Anterior, liderul PNL a spus că judecătorii CCR fac politica lui Traian Băsescu și că nu este normal ca aceștia să spună cine merge la Bruxelles sau că nu pot fi legiferate anumite voturi.

"Vine CCR și ne spune cine să ne reprezinte la Bruxelles, ce lege să facem și ce nu", a mai spus Antonescu.

Vezi AICI cum poate fi suspendat preşedintele, conform Constituţiei


Vizavi de motivele pentru suspendarea șefului statului, co-președintele USL a spus că există temei politic și juridic.

"Ar fi atât motve politice, cât și juridice pentru suspendarea lui Băsescu. La motivele juridice se încadrează nerespectarea Constituției. Politic Traian Băsescu este acuzat de obstrucționarea activității Guvernului. Dacă acesta va fi motivul supendării, Băsescu va fi acuzat de înaltă trădare", a arătat Antonescu.

USL a promovat legea CCR, care a trecut de Senat, și care prevede eliminarea hotărârilor Parlamentului de sub controlul Curţii Constituţionale, făcând astfel mai ușoară suspendarea șefului statului.

Legea a fost adoptată de senatori cu 70 de voturi "pentru", 18 voturi "împotrivă" și 4 abțineri. Prin restrângerea activității CCR, o posibilă suspendare a președintelui devine mai ușoară, aceasta neavând nevoie, în acest context, și de avizul judecătorilor de la Curtea Constituțională.

Vezi AICI mai multe detalii despre legea CCR

 
Totuși, această lege nu a fost, până la această dată, promulgată de Traian Băsescu și publicată în Monitorul Oficial.

Citeşte mai multe despre:   Crin Antonescu,   Traian Basescu,   suspendare