Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Va fi Crin Antonescu pe lista de europarlamentare? Ce spune fostul lider PNL despre criteriile cerute de Ludovic Orban pentru o candidatură

Va fi Crin Antonescu pe lista de europarlamentare? Ce spune fostul lider PNL despre criteriile cerute de Ludovic Orban pentru o candidatură

Un articol de: B1.ro - 14 Ian 2019, 17:09
Politică

PNL se află pe ultima sută de metri privind definitivarea listei cu care se va prezenta în alegerile europarlamentare de la finalul lunii mai. Una din marile întrebări privind această listă este prezenţa sau nu a lui Crin Antonescu pe un loc eligibil pentru a ajunge în Parlamentul European.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a trasat, luni, o serie de criterii pe care trebuie să le respecte candidaţii pentru a primi un loc pe listă, afirmând că şi fostul lider liberal Crin Antonescu trebuuie să le respecte.

Crin Antonescu este printre candidaţi. Lista nu o fac eu, lista este supusă dezbaterii şi votului membrilor Biroului Politic Naţional. Aşa a fost Crin întotdeauna, a generat întotdeauna pasiuni atât dintr-o parte, cât şi din cealaltă.

În măsura în care Crin Antonescu va reprezenta strategia politică, moţiunea adoptată la Congres, poziţionarea noastră categorică anti-PSD, valorile dreptei liberale, în măsura în care el va fi pe această line politică, cu siguranţă poate fi un candidat bun Orice candidat trebuie să reprezinte valorile, principiile, obiectivele pe care le are atât PNL, cât şi familia politică din care face parte, şi anume, familia Partidului Popular European”, a spus Ludovic Orban

În replică, Crin Antonescu a subliniat că respectă criteriile impuse de Ludovic Orban şi a arătat că datorită deciziilor sale din 2014 a ajuns Iohannis preşedinte în dauna lui Victor Ponta.

"Eu nu pot să comentez o informație pe surse. Mă refer la sondaj. În ce privește criteriile din potretul-robot pe care l-a făcut domnul Orban unui bun candidat la europarlamentare, cred că e un portret corect și eu cred că mă încadrez. Cu valorile dreptei liberale am ostenit și eu aproape 30 de ani, încercând chiar să le definesc mai clar. În ceea ce privește anti-PSD-ismul, nu vreau să par lipsit de modestie, dar sincer cred că nu am de luat lecții. Puțini oameni din țara asta în viața politică au motive să nu iubească PSD-ul, așa cum am eu, și cred că nu trebuie să explic de ce. Cred că puținii oameni politici au produs daune PSD-ului. N-aș da exemplul faptului că asumându-mi o decizie pe care nu o regret absolut, o decizie corectă, dar grea. În 2014, am făcut singurul pas care putea împiedica PSD-ul să aibă astăzi președinte. Familia politică europeană, pentru cine are scăpări de memorie sau e foarte tânăr, aduc aminte că tot decizia mea ca președinte a fost”, a declarat Crin Antonescu la Antena 3. 

Acesta a subliniat că "antipesedismul" trebuie să reprezinte mai mult decât o "ciorovoială permanentă".

„Eu sunt cât se poate de anti-pesedist. Nu sunt idiot. Asta e altceva. Cred că anti-pesedismul trebuie să însemne o alternativă și nu trebuie să însemne o ciorovoială permanentă, cum nu trebuie să însemne ocultarea unor lucruri grave care se întâmplă în România și pe care nu le face PSD”, a arătat Crin Antonescu

În concluzie, acesta a subliniat că a intrat în politică drept un om liber şi va rămâne aşa fie că va candidata fie că nu va candida la europarlamentare.

„Nu sunt în poziția de a face ceva împotriva abuzurilor, dar dacă vorbim de dreapta liberală și temeiurile pentru care am intrat în politică la PNL, cred că sunt acelea de a nu tolera nici abuzuri, nici aberații, nici persecuții, nici situația în care unii politicieni nu mai au curajul să vorbească. Eu am intrat în politică liber și am ieșit liber. Voi candida sau nu la europarlamentare, acesta e un detaliu care nu schimbă fondul problemei”, a concluzionat Crin Antonescu.

Citeşte mai multe despre:   Crin Antonescu,   Ludovic Orban,   PNL
 
 
 
Loading...