Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Crin Antonescu: Pactul de coabitare este o comedie care a transformat România într-o ţară semi-bananieră în Europa

Crin Antonescu: Pactul de coabitare este o comedie care a transformat România într-o ţară semi-bananieră în Europa

Un articol de: - 04 Oct 2013, 12:59
Crin Antonescu: Pactul de coabitare este o comedie care a transformat România într-o ţară semi-bananieră în Europa Foto: B1 Tv Politică

Liderul PNL Crin Antonescu a precizat, vineri, că pactul de coabitare dintre preşedinte şi premier este "o comedie", care a pus România în lumina unei ţări semi-bananiere în Europa.

"Nu are niciun rost să prelungim comediat dinjurul acestui document politic, este jenant. Acest document a pus România în lumina unei ţări semi-bananiere în Europa. În astfel de ţări nu există Constituţie, legi, ci înţelegeri între şefi de triburi. În momentul în care preşeditele umblă cu nişte foi de hârtie stânjenindu-i în chip vădit până şi pe adresanţi, pe masa Consiliului European, încercând să arate acest document ca o carte de vizită şi legitimitate a statului de drept, a fost ceva îngrozitor de jenant", a spus Antonescu. 

Liderul PNL spune că situaţia a fost cu atât mai jenantă cu cât premierul a preferat să se legimiteze cu o foaie semnată de un preşedinte moral demis în acel moment.

"Când premierul a preferat să se legitimeze cu o foaie de hârtie semnată de un preşedinte moral demis, atunci România a fost într-o situaţie jenantă. Când discutăm despre anularea acestui pact, înseamnă să-l substituim Constituţiei, democraţiei. Ne înţelegem - doi oameni - ce trece de la mine la tine în sistemul de putere. Asta nu e democraţie. Pentru asta nimeni nu a asumat răspunderea public, nici la alegeri, nici după", a mai spus Antonescu.
 Citeşte mai multe despre:   Crin Antonescu