Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Crin Antonescu: Ponta trebuie să ştie că oricine încearcă să controleze procurori va avea în mine un adversar (VIDEO)

Crin Antonescu: Ponta trebuie să ştie că oricine încearcă să controleze procurori va avea în mine un adversar (VIDEO)

Un articol de: - 04 Oct 2013, 12:38
Crin Antonescu: Ponta trebuie să ştie că oricine încearcă să controleze procurori va avea în mine un adversar (VIDEO) Foto: B1 TV Politică

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, că oricine va încerca să intimideze sau să influenţeze justiţia în România îl va avea ca adversar.

"Avem o consecinţă logică, vicioasă, dar firească, a trocului care s-a făcut pentru numirea şefilor parchetelor", a spus Antonescu.

Acesta a criticat şi premierului Ponta referitoare la procurorul Papici, pe care o cataloghează inacceptabilă, dar spune că este convins că a fost o greşeală, în timp ce afirmaţiile lui Băsescu au fost perfect intenţionate.

"Suntem în faţa a două mesaje extrem de grave. Nu ştiu dacă în cazul lui Ponta a fost intenţia sa, mi-ar plăcea să nu. Dar Băsescu ţine să ne informeze că tot el controlează justiţia, ştim că asta a fost intenţia sa. Îl cunoaştem bine", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL mai afirmă că nu va permite nimănui să-l intimideze pe premierul Ponta sau justiţia din România, adăugând că declaraţiile preşedintelui Băsescu dau impresia unor mesaje de forţă, pe deasupra legii şi a cetăţenilor.

"Ponta trebuie să ştie că oricine, nu doar Băsescu, încearcă să intimideze, influenţeze sau controleze procurori sau instanţe va avea în mine un adversar la fel de hotărât, de determinat, precum l-a avut Băsescu în toţi aceşti ani", a mai spus Crin Antonescu.

Vezi AICI reacţia lui Victor Ponta

"Aşa cum niciunul dintre adversarii mei nu poate veni să spună cutare procuror e omul lui Antonescu, nu poate veni să spună că am încercat să pun cutare procuror, la fel atunci am spus în baza unui astfel de împăţire a influenţei asupra justiţiei, de lotizare a conducerii parchetelor, PNL se retrage, nu participă la asta. Am criticat în repetate rânduri nemulţumiri, îndoieli, coincidenţe legate de activitatea unor parchete, dosare, de modul în care întregistrări din stenograme circulă în presă, şi nu retrag nimic. Niciodată însă nu am încercat să promovez un procuror, să influenţez schimbarea lui", a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a mai spus că pactul de coabitare dintre premier şi preşedinte este o comedie, care a transformat România într-o ţară semi-bananieră în Europa. (Detalii AICI)

Antonescu: Cine încearcă să controleze procurori va avea în mine un adversar
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Crin Antonescu,   Traian Basescu,   Victor Ponta