Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Crin Antonescu s-a răzgândit, nu mai vrea să se retragă din politică: Nu mai sunt legat de niciun rămășag

Crin Antonescu s-a răzgândit, nu mai vrea să se retragă din politică: Nu mai sunt legat de niciun rămășag

Un articol de: - 26 Iul 2012, 12:00
Crin Antonescu s-a răzgândit, nu mai vrea să se retragă din politică: Nu mai sunt legat de niciun rămășag Foto: presidency.ro Politică

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, despre retragerea sa din politică în condițiile în care Băsescu s-ar întoarce la Cotroceni după referendum, că nu mai este :legat de niciun rămășag,” deoarece îndemnurile la neprezentare la vot „dau peste cap orice condiție de competiție electorală.”

„N-am făcut o promisiune, că nu datoram nimănui. Am spus pur și simplu domnului Basescu că înțeleg că după referendumul acesta nu o să mai fim împreună, ori pleacă dânsul, ori plec eu. [...] Când am văzut, totuși, cât de mult sunt interesați partizanii domnului Basescu – parcă mai mult chiar decât de rămânerea domniei sale – dacă plec eu, dar nu cumva mă răzgândesc eu, sigur că am avut un sentiment ambivalent, pe de o parte o pornire să rămân, că văd că asta le place și vreau și eu să le fac anumite bucurii, dar, după aceea, chiar după introducerea condiției de cvorum, am spus da, chiar și așa, e în regulă; dacă nu se strâng nouă milioane de oameni să se pronunțe asupra acestei chestiuni sau dacă ia mai multe voturi Traian Băsescu, am plecat și mă duc învârtindu-mă. A survenit acum și acest element care dă peste cap orice condiție de competiție electorală, în care domnul Băsescu strigă: „fugiți, fugiți de la urne! Evident că nu mai sunt legat de niciun angajament și de niciun rămășag,” a spus președintele interimar la Antena 3, conform Mediafax.

Deși a declarat că nu mai este legat de vreun rămăsag, acesta a precizat și că nu știe dacă mai poate face politică în eventualitatea în care nouă milioane de persoane ar vota pentru demitere la referendum, dar Traian Băsescu s-ar întoarce la Cotroceni.

„Există, însă, o altă probelă și chiar nu pot să-i răspund acum. Eu nu știu dacă – Doamne ferește!, vom avea situatia cu șapte-opt-nouă milioane, la limită, de oameni care vin și spun ceva, cu votul lor, cu conștiința lor, cu dreptul lor și cineva, în ignorarea completă a acestei situații,revine totuși la Cotroceni, eu nu știu pur și simplu dacă mai pot să fac politică în continuare față de această situație. Nu știu, psihologic. O să vedem,” a precizat Crin Antonescu.

Președintele interimar a adăugat și că, în practică, „suntem împinsi către legea pe care au făcut-o PDL-iștii,” în care nouă milioane de cetățeni trebuie să voteze în favoarea demiterii, lege pe care Antonescu a numit-o „absurdă”, precizând și că pentru aceasta „nu s-a mai supărat nimeni în Europa.”

Pe 6 iulie, Crin Antonescu a afirmat, în cadrul unei ședințe a Parlamentului, că se va retrage din viața politică dacă Traian Băsescu nu va fi demis la referendum. Mai mult, el a anunțat ulterior că dacă Băsescu se va întoarce la Cotroceni chiar și cu "zero voturi" el tot se retrage din politică.

Citeşte mai multe despre:   Crin Antonescu,   Traian Basescu,   referendum,   Palatul Cotroceni