Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Crin Antonescu susține clarificarea Legii ANI în ceea ce priveşte incompatibilităţile, propusă de primari

Crin Antonescu susține clarificarea Legii ANI în ceea ce priveşte incompatibilităţile, propusă de primari

Un articol de: - 13 Aug 2013, 16:09
Crin Antonescu susține clarificarea Legii ANI în ceea ce priveşte incompatibilităţile, propusă de primari Politică

Președintele PNL Crin Antonescu a afirmat, marți, că susține inițiativa primarilor pentru clarificarea Legii ANI în ceea ce privește incompatibilitățile.

Liderul PNL a apreciat că este vorba despre o interpretare a legislației în domeniu și „o vânătoare de foame”, care a dus la o „problemă de sistem”.

"Nu s-a pus nicio secundă problema presiunii asupra ANI. Ce presiune să facem asupra ANI? Când PDL avea foarte mulţi primari, mulţi dintre ei în aceeaşi situaţie, că nu s-au apucat 1000 de oameni să facă şmecherii – aici avem chiar de a face cu o problemă de sistem şi de interpretare a legii – ANI nu a sesizat chestiunea asta. Desigur, sunt 1000 de primari, dar ce plăcut e pentru ANI să pigulească aşa câte unul. Iohannis, s-a nimerit Iohannis. Moloţ, s-a nimerit Moloţ. Nicuşor Constantinescu, doar n-o să-i ia pe toţi 1000. Luăm pe sărite, cum vrem, ne împiedică cineva? Independenţa justiţiei, sigur", a afirmat Antonescu, întrebat dacă PNL va face presiuni pentru modificarea legii ANI în ceea ce priveşte incompatibilităţile.

Antonescu a mai precizat că a fost vorba de o „clarificare la nivel legislativ”, întrucât primarii nu vor să încalce legea, relateaază Mediafax.

"Pe de altă parte, aşa cum primarul Klaus Iohannis a explicat, ei au fost în situaţia de a intra ca reprezentanţi ai administraţiei locale în aceste consilii, tocmai în condiţiile în care existau reglementări şi europene care practic cereau acest lucru. (...) Ceea ce cer primarii, din câte ştiu eu, cerere pe care o susţin, este să se facă o clarificare de natură legislativă", a precizat liderul PNL.


Citeşte mai multe despre:   Crin Antonescu,   primarie,   ANI