Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Boureanu (PDL): Sesizarea transmisă CC de preşedinţii Camerelor arată că Ponta l-a minţit pe Barroso

Cristian Boureanu (PDL): Sesizarea transmisă CC de preşedinţii Camerelor arată că Ponta l-a minţit pe Barroso

Un articol de: - 01 Aug 2012, 15:47
Cristian Boureanu (PDL): Sesizarea transmisă CC de preşedinţii Camerelor arată că Ponta l-a minţit pe Barroso Politică

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, miercuri, că sesizarea transmisă Curţii Constituţionale de către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului arată că "premierul Ponta l-a minţit pe preşedintele Comisiei Europene".

"Sesizarea transmisă Curţii Constituţionale de către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului ne dezvăluie că premierul Ponta l-a minţit pe preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Prin această sesizare, Valeriu Zgonea şi Petru Filip, în numele USL, atrag atenţia Curţii Constituţionale că legea care trebuie aplicată în validarea referendumului este Ordonanţa de Urgenţă 41. Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, premierul Victor Ponta a garantat în faţa Comisiei Europene că referendumul de demitere a preşedintelui României se va desfăşura conform deciziei CC, care stabilea obligativitatea cvorumului de 50 plus unu. Dacă Victor Ponta i-a minţit pe oficialii europeni, cerem demisia lui din funcţia de premier. Dacă susţine că nu i-a minţit, atunci se impune demisia lui Victor Ponta din fruntea partidului său ", a precizat Boureanu, într-o conferinţă de presă.

Miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi preşedintele interimar al Senatului, Petru Filip, au sesizat Curtea Constituţională, susţinând, între altele, că baza legală în care a fost convocat referendumul din 29 iulie a fost OUG 41, care elimina cvorumul.

Boureanu: Ponta l-a mințit pe Barroso
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Cristian Boureanu,   Curtea Constitutionala,   Victor Ponta,   referendum