Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Bușoi a fost desemnat președintele Intergrupului pentru Lupta împotriva Cancerului, constituit la nivelul Parlamentului European

Cristian Bușoi a fost desemnat președintele Intergrupului pentru Lupta împotriva Cancerului, constituit la nivelul Parlamentului European

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 30 Iun 2020, 12:47
Cristian Bușoi a fost desemnat președintele Intergrupului pentru Lupta împotriva Cancerului, constituit la nivelul Parlamentului European Foto: Cristian Bușoi / Facebook Politică

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a fost desemnat președintele Intergrupului pentru Lupta împotriva Cancerului, constituit la nivelul Parlamentului European. Acesta va reprezenta România la singurul intergrup din P.E. care se ocupă exclusiv de combaterea cancerului.

„Cancerul nu poate fi învins în mod individual. Odată cu înființarea acestui intergrup avem șansa ca părțile interesate de la toate nivelurile de influență și cu diverse experiențe și fonduri să colaboreze în beneficiul tuturor cetățenilor europeni. Iar Planul european de luptă împotriva cancerului este un act de unitate europeană.

Intergrupul pentru Lupta împotriva Cancerului va servi drept forum și ne va oferi posibilitatea, nouă, eurodeputaților, să ne implicăm și mai mult în dialogul cu pacienții bolnavi de cancer, cu supraviețuitorii și cu cei care au grijă de ei, cu medicii și cu cercetătorii, cu cei responsabili de elaborarea politicilor de Sănătate, cu liderii din industria Sănătății, cu societatea civilă, în general, cu guvernele și cu instituțiile naționale”, a transmis Cristian Bușoi, pe Facebook.ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

Intergrupul va organiza audieri, dezbateri, misiuni de informare și va ghida activitatea eurodeputaților în cadrul misiunii împotriva cancerului și în cadrul Planului european de luptă împotriva cancerului. 

Coaliția Europene a Pacienților cu Cancer va oferi membrilor acces la mărturii reale și la experiențe ale pacienților, permițând în același timp cetățenilor să își exprime direct cererile către factorii de decizie europeni. 

„Scopul misiunii împotriva cancerului este să crească rata de supraviețuire la 75% până în 2030, față de la 47% cât este în prezent, prin acordarea unei atenții sporite prevenirii, tratamentului, îngrijirii bolnavilor de cancer și a supraviețuitorilor și reducerii inegalităților existente. Împreună cu misiunea împotriva cancerului, Planul european de luptă împotriva cancerului - care urmează să fie publicat până la sfârșitul anului 2020 - se va concentra pe prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și calitatea vieții pacienților și a supraviețuitorilor”, a explicat Bușoi.

Intergrupul pentru Lupta împotriva Cancerului va fi inaugurat printr-un eveniment organizat online, pe 1 iulie. Vor participa, printre alții, comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, și președintele Comitetului pentru misiunea împotriva cancerului, prof. Walter Ricciardi.
 

Citeşte mai multe despre:   Cristian Busoi,   Parlamentul European,   combaterea cancerului,   PNL