Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Bușoi: Discuțiile despre riscurile vaccinurilor și declarațiile contradictorii ale politicienilor au creat neîncredere. În promovarea vaccinării trebuie implicați toți cei care au credibilitate și influență socială

Cristian Bușoi: Discuțiile despre riscurile vaccinurilor și declarațiile contradictorii ale politicienilor au creat neîncredere. În promovarea vaccinării trebuie implicați toți cei care au credibilitate și influență socială

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 22 Apr 2021, 18:20
Cristian Bușoi: Discuțiile despre riscurile vaccinurilor și declarațiile contradictorii ale politicienilor au creat neîncredere. În promovarea vaccinării trebuie implicați toți cei care au credibilitate și influență socială Foto: Cristian Bușoi / Facebook Politică

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European, a declarat că în toată Europa campania de vaccinare anticoronavirus merge greu, iar asta se întâmplă în special din cauza numeroaselor discuții care au ridicat semne de întrebare despre utilizarea vaccinurilor - cazurile AstraZeneca și apoi Johnson & Johnson. Un rol l-au avut, însă, și discursurile deseori contradictorii ale unor politicieni. 

Bușoi susține că acum e nevoie de o impulsionare a campaniei în întreaga Uniune Europeană, iar mesajul de mobilizare trebuie să vină de la cei care sunt influenți în societate, indiferent de domeniile în care activează. Bușoi a insistat că nu doar autoritățile trebuie să se mobilizeze, ci societatea în ansamblu.

 

Cristian Bușoi, despre impulsionarea campaniei de vaccinare anti-COVID în Europa

 

„Campania de vaccinare merge greu în toată Europa, în special din cauza numeroaselor discuții care au ridicat semne de întrebare despre utilizarea vaccinurilor: cazurile AstraZeneca și apoi Johnson & Johnson. 

Și aici trebuie adăugată o mențiune pentru cei implicați în sistemul de sănătate: se știa, de la început, că producerea și punerea atât de rapidă pe piață a vaccinurilor, fără o perioadă mai lungă de „aclimatizare” publică, va duce, fără doar și poate, la apariția discuțiilor contradictorii și la momente de neîncredere. Și exact asta s-a și întâmplat. Deci, desfășurarea de acum nu este chiar o surpriză”, a susținut europarlamentarul Cristian Bușoi. 

Acesta a afirmat apoi că de vină pentru ritmul lent al campaniei de imunizare sunt și discursurile, de multe ori contradictorii, ale mai multor politicieni.  

„În plus, al doilea factor de neîncredere este legat de mesajul pe care l-au dat mulți politicieni, peste tot în UE, nu doar în România și care a fost, de multe ori, contradictoriu. 

Astfel că, dacă la începutul campaniei de vaccinare, problema era disponibilitatea vaccinului, acum problema a devenit disponibilitatea oamenilor de a se vaccina”, a continuat liberalul. Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Cristian Bușoi a avertizat că acum e nevoie de un impuls serios în toată Uniunea Europeană, iar mesajul de mobilizare trebuie să vină de la cei care sunt influenți în societate, indiferent de domeniile în care activează: „Decizia Agenției Europene a Medicamentului (EMA) de a aproba folosirea vaccinului Johnson & Johnson este binevenită însă, în acest moment, este nevoie de un impuls serios de încredere și de mobilizare peste tot în Uniunea Europeană, iar mesajul de mobilizare este așteptat mai ales de la cei care sunt influenți în societate, indiferent de categorie profesională”. 

„Nu este doar momentul autorităților, care au făcut peste tot eforturi mari pentru a asigura infrastructura de vaccinare și a procura dozele, este și momentul ca societatea să se mobilizeze, organizațiile civice și toate personalitățile civice să urnească oamenii să se vaccineze”, a mai transmis europarlamentarul Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European. 
 

Citeşte mai multe despre:   Cristian Busoi,   PNL,   campanie vaccinare,   vaccinare anti-COVID-19