Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Bușoi, europarlamentar PNL: Dăncilă 'a rezolvat' și spitalele regionale. Premierul amână proiectul după 2020, atunci când PSD nu va mai fi la guvernare

Cristian Bușoi, europarlamentar PNL: Dăncilă 'a rezolvat' și spitalele regionale. Premierul amână proiectul după 2020, atunci când PSD nu va mai fi la guvernare

Un articol de: B1.ro - 19 Iun 2019, 18:58
Cristian Bușoi, europarlamentar PNL: Dăncilă 'a rezolvat' și spitalele regionale. Premierul amână proiectul după 2020, atunci când PSD nu va mai fi la guvernare Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi demască planurile ascunse ale Guvernului. Liberalul declară că Executivul amână construirea spitalelor regionale până după 202, când PSD nu va mai fi la guvernare.

"Premierul Dăncilă “a rezolvat” și spitalele regionale. Nu mai este nimic de făcut până în exercițiul financiar următor al UE.

Când vorbește despre faptul că din banii Uniunii Europene să facă studiile și documentația, iar construirea să fie plătită din următoarea proiecție bugetară a UE, doamna Dăncilă amână, de fapt, spitalele regionale pentru Executivul de după 2020, atunci când PSD nu va mai fi la guvernare.", scrie Cristian Bușoi pe Facebook.

Motivarea premierului Viorica Dăncilă, cum că UE a dat 150 de milioane de Euro și spitalele costă 1 miliard, este "ridicolă", spune Bușoi. El arată că "Spitalele regionale puteau fi finanțate dacă Guvernul PSD ar fi solicitat Comisiei Europene realocarea Fondurilor din cadrul Programului Operațional Regional sau din alte programe operaționale."

"E ridicolă justificarea potrivit căreia Guvernul nu a făcut nimic, din cauză că UE a dat 150 de milioane de Euro și spitalele costă 1 miliard. Spitalele regionale puteau fi finanțate dacă Guvernul PSD ar fi solicitat Comisiei Europene realocarea Fondurilor din cadrul Programului Operațional Regional sau din alte programe operaționale.

După cum recunoșterea chiar ministrul Rovana Plumb, actual europarlamentar, România are alocate în exercițiul financiar 2014-2020 peste 800 de milioane de euro pentru investiții în Sănătate.

Ideea construirii spitalelor în parteneriat public privat este nerealistă! A fost o lipsă clară de voință politică și o lipsă de competență administrativă! Din cauza asta am ajuns în situația de față, în care cu toții pierdem enorm din prostia tergiversării și amânării unui proiect care, din 2017 încoace, putea fi realizat", mai scrie Cristian Bușoi.

 

Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Cristian Busoi