Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Bușoi: "Industria minieră din România are tot atât viitor cât în Polonia și Germania"

Cristian Bușoi: "Industria minieră din România are tot atât viitor cât în Polonia și Germania"

Un articol de: George Lupu - 23 Feb 2021, 17:45
Cristian Bușoi: "Industria minieră din România are tot atât viitor cât în Polonia și Germania" Foto: Facebook / Cristian Busoi Politică

Industria minieră din România are tot atât viitor cât în Polonia și Germania, consideră europarlamentarul Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL. Acesta a reacționat la declarațiile făcute de Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, potrivit cărora România ar trebui să vină în curând cu un plan de renunţare totală la utilizarea cărbunelui pentru a produce energie, întrucât această resursă nu are niciun viitor.

“Legat de declarațiile vice-președintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, trebuie spus că toți politicienii europeni (fie că provin sau nu din țări cu industrie minieră) ar trebui să înțeleagă că un mesaj radical nu ajută discutia și așa tensionată despre ce vor face minerii și nu ajută nici la acceptarea Acordului Verde European (Green Deal), susținut de Comisie.

Nu poți spune unor oameni, care sunt afectați direct și au de suferit, că” nu este nimic personal", că trebuie să renunțe peste noapte la viața lor și să devină altcineva, iar apoi să te aștepți să ai un dialog cu acei oameni. Pentru ei este foarte personal și pentru oricine ar fi personal”, precizează Cristian Bușoi.

Acesta a făcut apel la moderație atunci când vine vorba desăre găsirea unor soluții concrete pentru actuala problemă:

“Cel mai important. Minerii din România trebuie să știe că sunt în același tren cu minerii polonezi, cehi și nemți. Țările UE deși reduc numărul de mine, protejează, pe cât posibil industria, în același timp. Plus că închiderea minelor trebuie însoțită de soluții concrete pentru cei afectați (locuri noi de muncă, reconversie profesională) și pentru sistemele energetice (susținerea altor surse pentru producerea de energie).

Dar, mai ales, este nevoie ca toți politicienii să dea dovada de moderație și să înțeleagă povestea oamenilor din spatele cifrelor”, a mai precizat Cristian Bușoi.

Citeşte mai multe despre:   Cristian Busoi,   PNL,   Comisia Europeana