Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Bușoi (PNL) compară practicile Viorică Dăncilă cu cele ale TERORIȘTILOR: 'Premierul folosește bugetarii pentru a încerca să forțeze mâna președintelui'

Cristian Bușoi (PNL) compară practicile Viorică Dăncilă cu cele ale TERORIȘTILOR: 'Premierul folosește bugetarii pentru a încerca să forțeze mâna președintelui'

Un articol de: B1.ro - 13 Sep 2019, 16:45
Foto: Facebook / Cristian Busoi Politică

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi critică deciziile luate de Viorica Dăncilă după ruperea alianței PSD-ALDE. Liberalul o consideră vinovată pe șefa Executivului de neplata salariilor angajaților de la ministerele Energiei și Mediu, afirmând că se folosește de bugetari pentru a-l forța pe președintele Klaus Iohannis să accepte miniștrii propuși de ea.

Șeful statului nu s-a lăsat însă intimidat și a respins, joi, toate propunerile. (Detalii AICI)

"La fel cum teroriștii folosesc civili ca scut uman pentru a obține anumite lucruri, așa și doamna premier încearcă să folosească bugetarii pentru a încerca să forțeze mâna președintelui.

Este foarte grav că doamna premier se încăpățânează să rămână în afara cadrului constituțional al României. Lucrurile sunt foarte clare și nu pot fi răstălmăcite, oricât de mult ar încerca doamna Dăncilă și cei din PSD să le prezinte altfel. Unul dintre partidele din coaliția de guvernare, respectiv ALDE, a ieșit din coaliție, printr-o hotărâre staturată a forului de conducere, decizie care a fost comunicată opiniei publice, dar și în scris președintelui României.

Într-o democrație autentică interpretarea că trei membri ai unui partid pot răsturna o decizie staturată a acelui partid nu există. Ar fi un precent extrem de periculos pentru toate partidele și democrația din România. Așadar, așa cum, răspicat, a explicat, în mai multe rânduri, președintele Klaus Iohannis și așa cum PNL a cerut foarte clar, doamna Dăncilă nu mai are altă opțiune decât aceea de a merge în Parlament și a cere un nou vot de încredere pentru o formulă guvernamentală în care ALDE nu mai există.

În loc să facă acest lucru, doamna Dăncilă încearcă diverse jocuri și tertipuri, din dorința de a trage de timp și de a forța limitele Constituției, conștientă fiind că nu mai are majoritate: miniștri interimari și remanieri sau aducerea în Guvern a unor parlamentari care nu mai sunt membri ALDE, pentru că au fost excluși din partid.

Conform Constituției și bunului simț politic, președintele Klaus Iohannis nu putea răspunde acestor jocuri altfel decât a făcut-o, invitând-o pe doamna premier în Parlament, pentru un vot de încredere.

Un alt lucru grav pe care îl face doamna Dăncilă și care demonstreză superficiaalitatea și nepriceperea domniei sale și a echipei care o înconjoară este să folosească bugetarii și pe cei din ministerele conduse de ALDE ca pretext pentru numirea unor miniștri interimari.

La fel cum teroriștii folosesc civili ca scut uman pentru a obține anumite lucruri, așa și doamna premier încearcă să folosească bugetarii pentru a-i forța mâna președintelui, sub pretextul mincinos că nu s-ar putea plăti salariile acolo unde ministerele au rămas fără conducere. Însă tocmai doamna Dăncilă se află în culpa în acest caz. Doamna premier s-a grăbit să trimită președintelui României demisiile miniștilor ALDE, fără să se asigure, în prealabil, de un lucru esențial, elementar: că aceștia și-au delegat semnătura către unul dintre secretarii de stat. Este o dovadă clară de incompetență crasă a doamnei prim ministru și a echipei domniei sale.

RĂMAS BUN, MIHAI CONSTANTINESCU!PRIMELE IMAGINI CU LOCUL DE VECI! ROMÂNIA E ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

Înainte de a cere remanieri și miniștri interimari, înainte de a amenința cu ordonanțe de urgență, care să îndrepte lucruri pe care le-a stricat prin propria incompetență, doamna Dăncilă și PSD trebuie să respecte Constituția României și să dea dovadă de bun simț și de respect față de români.

De urgență, doamna Dăncilă trebuie să se prezinte în Parlamentul României! După ce a pierdut votul și încrederea cetățenilor, fapt dovedit la scrutinul din 26 mai, PSD a pierdut și majoritatea din Parlament. Este momentul ca această guvernare nefastă pentru România să plece acasă!", scrie Cristian Bușoi pe Facebook

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Cristian Busoi
 
 
Loading...