Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Bușoi, președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European: România trebuie să folosească fondurile și programele europene pentru adaptarea la noua eră digitală

Cristian Bușoi, președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European: România trebuie să folosească fondurile și programele europene pentru adaptarea la noua eră digitală

Un articol de: Traian Avarvarei - 01 Oct 2020, 17:01
Cristian Bușoi, președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European: România trebuie să folosească fondurile și programele europene pentru adaptarea la noua eră digitală Foto: Facebook / Cristian Busoi Politică

Europarlamentarul Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) din Legislativul European, spune că România trebuie să folosească fondurile și programele europene pentru adaptarea la noua eră digitală.

Potrivit eurodeputatului român, Uniunea Europeană se pregătește să arate lumii întregi că poate fi liderul revoluției industriale digitale, iar România nu trebuie să rămână pe dinafară.

 


 

Cristian Bușoi: România trebuie să folosească fondurile și programele europene pentru adaptarea la noua eră digitală

 


 

Potrivit lui cristian Bușoi, transformarea digitală care se va produce nu doar în Europa, ci și în lume, va pune accentul pe beneficii aduse cetățenilor și companiilor.

“Am avut astăzi în Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie, pe care o conduc în Parlamentul European, un schimb de opinii cu comisarul pentru Piața Internă și Digitală, Thierry Breton, pe tema digitalizării. În timpul discuțiilor noastre am pus accent pe îmbunătățirea conectivității și securitatea datelor, suveranitatea digitală a Europei, dezvoltarea unui cloud europen și producerea microprocesoarelor performante în Europa.

Este clar că Uniunea Europeană se pregătește să arate lumii întregi că poate fi liderul revoluției industriale digitale. Această transformare va pune accentul pe beneficii aduse cetățenilor și companiilor”, scrie Cristian Bușoi pe Facebook.O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei într-o parcare și a crezut că poate să-i păstreze. După patru zile cineva i-a bătut la ușă

Foarte important, spune acesta, această transformare “va contribui decisiv și la obiectivul major pe care ni l-am asumat la nivelul Uniunii prin Pactul Verde European (Green Deal) de a avea o Europă neutră din punct de vedere climatic până în 2050. ”

 

 

Cristian Bușoi: În contextul COVID, foarte mulți au înțeles că digitalizarea este esențială

 

 

“Supremația digitală prespune, cum a subliniat comisarul Breton, colectarea, gestionarea și analiza datelor pentru energie, transporturi, fabrici - industrie și asistență medicală”, ami spune președintele ITRE.

Potrivit acestuia, în contextul pandemiei de Covid-19 s-a înțeles mai bine că digitalizarea joacă un rol extrem de important în Uniunea Europeană.

“În contextul pandemiei de COVID-19, deja foarte mulți cetățeni europeni și lideri ai statelor membre sau ai diverselor instituții europene au înțeles că digitalizarea este esențială pentru ca UE să devină nu doar neutră din punct de vedere climatic, ci, poate și mai important, mai sigură și competitivă pe plan internațional”, spune Bușoi.

El subliniază că România trebuie să înțeleagă acest nou trend, pentru a nu rămâne în urmă.

“România trebuie să înțeleagă acest nou trend, să fie ambițioasă și să folosească toate oportunitățile financiare din Programul de redresare al UE “Next Generation EU” și Bugetul Multianual al UE pentru a se adapta noilor cerințe de pe piață și transformărilor din această nouă etapă în care intră Europa.

Primii pași au fost deja făcuți. În ultimele luni ne-am orientat cu toții din ce în ce mai mult spre interacțiunea facilitată de tehnologie: cu ajutorul platformelor reușim să facem diverse plăți către instituțiile de stat sau private, companiile ajung mai repede la clienții lor și țin legătura cu angajații, iar noi reușim să îi vedem pe cei dragi aflați la mii de kilometri printr-un simplu click. Putem spune ca am pus bazele unei fundații pe care trebuie să o consolidăm cu încredere și înțelepciune”, conchide Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European.

Citeşte mai multe despre:   Cristian Busoi,   digitalizare,   PNL