Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Bușoi, președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European: 'UE va avea în trei luni capacitatea de a produce tot ceea ce îi este necesar în materie de echipamente de protecție pentru cadrele medicale'

Cristian Bușoi, președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European: 'UE va avea în trei luni capacitatea de a produce tot ceea ce îi este necesar în materie de echipamente de protecție pentru cadrele medicale'

Un articol de: Traian Avarvarei - 03 Apr 2020, 11:55
Cristian Bușoi, președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European: 'UE va avea în trei luni capacitatea de a produce tot ceea ce îi este necesar în materie de echipamente de protecție pentru cadrele medicale' Foto: Facebook/ Cristian Busoi Politică

Europralamentarul Cristian Bușoi anunță, vineri, că, împreună cu coordonatorii grupurilor politice din Comisia pentru industrie, cercetare și energie pe care o conduce în Parlamentul European, a avut joi o conferință video cu comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, reprezentantul Franței în Comisia Europeană, cu care a  discutat despre ultimele decizii ale Comisiei Europene cu privire la lupta împotriva COVID-19.

 Președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European, Cristian Bușoi, afirmă că obiectivul principal este protejarea industriei europeană și eliminarea barierelor de pe piața internă, 'astfel încât toate materialele necesare cadrelor medicale să ajungă rapid acolo unde este nevoie de ele.'

La rândul său, comisarul Breton, care este responsabil și de industria europeană, a dat asigurări că a luat legătura cu toți marii producători de măști și alte echipamente de protecție utile personalului medical, precum și cu producătorii de ventilatoare pentru respirație din toate țările Uniunii Europene.

'Toate companiile s-au mobilizat și au crescut producția de până la de trei ori, lucrând 24 de ore din 24', spune Cristian Bușoi.

Mai mult, potrivit acestuia, producătorii din industria auto și aeronautică s-au reorganizat în vreme de pandemie și au adaptat liniile de producție pentru a fabrica ventilatoare necesare pacienților cu COVID-19 internați în secțiile de Terapie Intensivă.

Industria textilă s-a adaptat, de asemenea, spune Cpreședintele Comisiei ITRE din Parlamentul European.

Astfel că, industria textilă a început să producă echipamente de protecție pentru personalul din spitale, iar acest lucru se întâmplă și inclusiv România.

 

UE va avea în trei luni capacitatea de a produce tot ceea ce îi este necesar în materie de echipamente de protecție pentru cadrele medicale

 

'Cu tot acest sprijin din partea industriei europene, în aproximativ trei luni, UE nu va mai fi dependentă de echipamentele de protecție din import',este de părere europarlamentarul român.

Există însă o mică deficineță în sectorul industrial. Bușoi spune că acest sector trebuie pregătit și sprijinit să facă față cererii mari, pentru că vor fi comenzi nu doar din UE, ci și din Marea Britanie, SUA și Africa.

'Este vital să protejăm companiile și industria. Uniunea Europeană nu trebuie să ofere doar consultanță în această perioadă, ci și un sprijin financiar consistent, fără precedent pentru companii', afirmă el.

Liderul liberal spune că, pentru a depăși criza creată de coronavirus, ste nevoie de un răspuns economic global, dar și de  flexibilitatea deplină a normelor fiscale ale UE și revizuirea normelor privind ajutoarele de stat.

'Fiecare euro disponibil trebuie utilizat pentru a proteja sănătatea, viața și traiul cetățenilor', punctează Bușoi.

 

Cele 37 de miliarde de euro din Inițiativa de Investiții, din care României îi revin 3,1 miliarde, trebuie folosiți pentru ca IMM-urile și sectorul de sănătate să aibă lichidități

 

Acesta mai transmite că banii care îi revinh României din Inițiativa de Investiții a UE trebuie folosiți pentru IMM-uri și sectorul de sănătate.

Este vorba de 37 de miliarde de euro, din care României îi revin 3,1 miliarde.

'În calitate de președinte al ITRE, dar și ca medic, i-am cerut comisarului Breton măsuri imediate și garanția că Executivul european va sprijini sectoarele cele mai afectate de această criză', spune Cristian Bușoi.

În finalul comunicatului său, Bușoi reiterează facptul că Comisia Europeană trebuie să fie alături de IMM-uri, de sectorul medical și de toate companiile care și-au reorganizat producția pentru a suplini lipsurile din lanțul de aprovizionare.

'Uniunea trebuie să fie capabilă să răspundă tuturor cererilor din piață rapid și consistent', conchide Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European.

Citeşte mai multe despre:   Cristian Busoi,   PNL,   Uniunea Europeana,   Parlamentul European,   coronavirus,   COVID-19