Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European: Sănătatea românilor are nevoie de acțiune europeană. Sunt convins că bugetul Programului independent de Sănătate al UE va crește

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European: Sănătatea românilor are nevoie de acțiune europeană. Sunt convins că bugetul Programului independent de Sănătate al UE va crește

Un articol de: Traian Avarvarei - 16 Sep 2020, 16:55
Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European: Sănătatea românilor are nevoie de acțiune europeană. Sunt convins că bugetul Programului independent de Sănătate al UE va crește Foto: Facebook / Cristian Busoi Politică

Europarlamentarul Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie din Legislativul European, în calitate de raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE 2021 – 2027 susține că eforturile sale și ale colegilor din comisiile pentru Sănătate și Cercetare nu au rămas fără ecou, în contextul în care Ursula von der Leyen a reiterat în discursul său anual privind starea Uniunii Europene importanța unei finanțări adecvate a noului program de sănătate european, în urma unor tăieri masive.

“Programul de Sănătate al Uniunii Europene trebuie să devină mai puternic”. Este angajamentul pe care președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și l-a asumat astăzi în plenul Parlamentul European, în discursul anual privind starea Uniunii Europene.

Potrivit lui Cristian Bușoi, declarația acesteia este încă o dovadă că eforturile sale ca raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE și ale colegilor săi din comisiile pentru Sănătate și Cercetare din Parlamentul European nu au rămas fără ecou.

“Sănătatea are nevoie de acest nou Program independent, EU4Health, pe care l-am negociat cu Comisia Europeană, dar și de o mai bună finanțare. Iar discursul de astăzi al președintelui Comisiei Europene mă îndreptățește să cred că Programul va primi mai mult de 1,7 miliarde de euro”, scrie Bușoi pe Facebook.

“Sunt recunoscătoare că acest Parlament este gata să lupte pentru mai multe finanțări și să remedieze reducerile făcute de Consiliul European. Și trebuie să ne consolidăm pregătirea pentru criză și gestionarea amenințărilor transfrontaliere pentru sănătate”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Europarlamentarul liberal subliniază că „sănătatea are nevoie de acest nou Program independent, EU4Health, pe care l-am negociat cu Comisia Europeană, dar și de o mai bună finanțare. Iar discursul de astăzi al președintelui Comisiei Europene mă îndreptățește să cred că Programul va primi mai mult de 1,7 miliarde de euro.”

De asemenea, Cristian Bușoi atenționează că sănătatea românilor și a celorlalți cetățeni europeni are nevoie de acțiune din partea noastră acum:

„Astăzi și acum se pregătește viitorul, iar EU4Health trebuie să reprezinte dovada unui viitor sănătos în Uniunea Europeană.”

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European: Sănătatea românilor are nevoie de acțiune europeanăȘi-a anulat nunta, după ce a aflat un lucru TERIBIL despre partenerul său. În toți cei șapte ani de relație i-a ASCUNS asta

Amintim că prin programul „UE pentru sănătate”, Comisia Europeană propune să se investească 9,4 miliarde de euro în consolidarea sistemelor de sănătate. Finanțarea va proveni parțial de la bugetul UE (1,7 miliarde EUR), parțial prin intermediul veniturilor alocate externe, care provin din operațiunile de împrumut ale Uniunii, astfel cum sunt prevăzute în Regulamentul privind Instrumentul UE de redresare economică (7,7 miliarde EUR).

Citeşte mai multe despre:   Cristian Busoi,   bilant covid-19