Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Chirteș (PNL): Peste 80% din populaţia ţării este de acord că faptele de corupţie trebuie să fie pedepsite şi să nu existe amnistie pentru anularea acestor acte

Cristian Chirteș (PNL): Peste 80% din populaţia ţării este de acord că faptele de corupţie trebuie să fie pedepsite şi să nu existe amnistie pentru anularea acestor acte

Un articol de: Redacția B1.ro - 15 Mai 2019, 17:30
foto: Facebook Politică

Senatorul Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș, suține că peste trei sferturi din populați țării este de acord că faptele de corupție trebuie pedepsite, subliniind că liberalii susțin inițiativa președintelui Iohannis referitoare la referendumul de pe 26 mai, potrivit Agerpres.

PNL susţine iniţiativa preşedintelui României legată de referendum, în mod clar şi tranşant vom îndemna cetăţenii să participe la acest vot, răspunzând cu DA celor două întrebări. Peste 80% din populaţia ţării este de acord că faptele de corupţie trebuie să fie pedepsite şi să nu existe amnistie în ceea ce priveşte anularea actelor de corupţie în special ale politicienilor şi ale celor din administraţia publică locală. E important ca orice om care gândeşte liber să meargă la vot şi chiar dacă referendumul este un act consultativ, va arăta foarte clar orientarea şi direcţia pe care oamenii o doresc de la politicieni şi direcţia pe care aceştia trebuie să o aibă, atât la nivel intern, cât şi extern", a afirmat, miercuri, Chirteş.

Senatorul a precizat că, în cadrul reuniunii PPE de dinaintea summitului de la Sibiu, s-a stabilit că este foarte important scorul obținut de partidele din cadrul familiei politice de centru-dreapta, în urma alegerilor europene de pe 26 mai.

„Au fost întrebări puse destul de tranşant de către PNL, cum văd liderii PPE construcţia europeană pe viitor. Cred că PPE va avea cele mai multe mandate în PE, desigur nu vor face majoritate singuri, vor fi alianţe, însă e foarte clar că nu se vor face negocieri cu partidele extremiste, populiste, care vor distrugerea Uniunii Europene, cu partide gen PSD sau ALDE, care au un puternic mesaj antieuropean care se ascunde în spatele unui fals mesaj de patrioţi. Pentru a avea o Europă puternică, pentru a avea un viitor în România, trebuie să facem parte din marea familie a Uniunii Europene, din partidele puternice. La Sibiu nici măcar social-democraţii europeni nu au invitat PSD - acesta este 'respectul' pe care europenii îl arată social-democraţilor români, nici măcar la noi în ţară nu îi cheamă să aibă discuţii despre viitorul UE. De fapt discursul pe care îl are PSD în această campanie electorală este unul împotriva a tot ceea ce s-a construit de-a lungul anilor în UE", a arătat Chirteş.
 

Citeşte mai multe despre:   Cristian Chirtes,   PNL
 
Loading...