Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Diaconescu a fost ales noul președinte al PMP

Cristian Diaconescu a fost ales noul președinte al PMP

Un articol de: Beatris Ionita - 07 Mar 2021, 15:40
Cristian Diaconescu a fost ales noul președinte al PMP foto: captură video PMP TV Politică

Cristian Diaconescu a fost ales, duminică, în funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP), în cadrul congresului formaţiunii desfăşurat la Sinaia, el fiind singurul care şi-a anunţat intenţia de a candida. Moţiunea sa, „România respectată”, a fost votată de către 550 dintre cei 561 de delegaţi. Diaconescu îl înlocuiește pe Eugen Tomac.

"Mulţumesc foarte mult pentru încredere! Foarte mulţi dintre cei care au binevoit să mai discute cu mine în această etapă îşi terminau discursul spunând: 'urmează să vă asumaţi' (...) În mod evident urmează să îmi asum. (...) S-a pus în discuţie cuvântul fuziune. Nu există această discuţie. Ceea ce ne asumăm este în egală măsură discutarea cu fiecare organizaţie în parte în legătură cu situaţia politică din zona respectivă sub următorul titlu - ne asumăm proiectele cetăţenilor. Participarea noastră în consilii locale, consilii municipale, consilii judeţene, în primării, în comunităţile în care aceşti oameni au fost aleşi au drept prioritate proiectele care ajută acea comunitate şi cetăţenii. Aspectele politice generale le vom discuta la un moment dat, dacă va fi cazul. Din punctul meu de vedere, (...) fără o înţelegere şi o discuţie prealabilă, fără un angajament ca între oameni serioşi din politica româneacă în legătură cu oportunităţi, în legătură cu ceea ce într-adevăr beneficiază comunităţile, nu poate nimeni să ia PMP ca şi când nu ar exista. Nu mă impresionează (...) diversele exerciţii de manipulare pe Facebook", a transmis Diaconescu, în discursul său după comunicarea rezultatului votului electronic.


Moţiunea "România respectată" a fost votată de 550 de delegaţi, alţi 11 votând "împotrivă". În cadrul reuniunii, delegaţii au votat, în majoritate, pentru renunţarea la fuziunea cu UNPR, fiind înregistrate 557 de voturi "pentru" şi 8 voturi "împotrivă".

De asemenea, în urma votului dat în Comitetul Executiv Naţional, Cristian Diaconescu a fost desemnat candidatul PMP pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

 

Citeşte mai multe despre:   Cristian Diaconescu,   presedinte PMP