Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Diaconescu: Biden și democrații, una din cele mai complicate misiuni. Problemele economice sunt uriașe și multe teme divizează națiunea americană / Trump a plecat, trumpismul a rămas (VIDEO)

Cristian Diaconescu: Biden și democrații, una din cele mai complicate misiuni. Problemele economice sunt uriașe și multe teme divizează națiunea americană / Trump a plecat, trumpismul a rămas (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 20 Ian 2021, 20:49
Cristian Diaconescu: Biden și democrații, una din cele mai complicate misiuni. Problemele economice sunt uriașe și multe teme divizează națiunea americană / Trump a plecat, trumpismul a rămas (VIDEO) foto: captură video PMP TV Politică

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a explicat că la în marja ceremoniei de inaugurare de la Washington au fost prezenți mai mulți militari decât în teatrele de operațiuni, ceea ce arată „o situație cât se poate de complicată”. În plus, problemele economice sunt uriașe și multe teme separă națiunea americană, „de la cele rasiale, până la cele legate de avort sau chestiuni privind proiecția Americii în lume, probleme interne, relația între instituțiile de politice și societate după cazul Floyd”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Cristian Diaconescu, despre misiunea complicată a administrației Biden și tensiunile din societatea americană

 

„Într-adevăr, are una din cele mai complicate misiuni Biden și nu numai el, și Partidul Democrat, pentru că ei asigură majoritatea în Congres. Intern, practic, astăzi când vorbim, peste 400.000 de americani au murit datorită COVID-19. Problemele economice sunt uriașe, peste 500.000 de americani și-au pierdut, de exemplu, casele, sunt pe stradă. Multe teme care divizează, separă națiunea americană, de la cele rasiale, până la cele legate de avort sau chestiuni privind proiecția Americii în lume, probleme interne, relația între instituțiile de politice și societate după cazul Floyd. Chestiuni extrem de complicate pe care, evident, administrația Biden trebuie să și le asume. De mâine, el începe să semneze ordine executorii. Va semna un ordin privind un sprijin social de 1,9 trilioane de dolari, 100 de milioane de vaccinuri pentru 100 de zile. Știți, ei au acel interval pentru noua administrație, de evaluare a primelor 100 de zile. O chestiune foarte sensibilă, extrem de importantă pentru multe zone comunitare americane, ridicarea interdicției de călătorie pentru musulmani din state arabe. Reîntoarcerea Statelor Unite în Acordul de la Paris. În timpul administrației Trump, Statele Unite s-a retras din 13 organizații, acorduri multilaterale și tratate internaționale, marea lor majoritate legate de funcționarea Organizației Națiunilor Unite. Purtarea măștii în instituțiile federale devine obligatorie”, a declarat Cristian Diaconescu, miercuri seară, în direct pe B1 TV.

Donald Trump a plecat, dar trumpismul a rămas, spune fostul ministru.

„A doua zi, în câteva ore, președinția americană simte nevoia să acționeze și să transmită prin aceste mesaje, dincolo de aspectele tehnice concrete, și o serie de semnale în ceea ce privește încrederea, recâștigarea încrederii. Trump a plecat, trumpismul a rămas, 70% din susținătorii republicanilor consideră că alegerile au fost incorecte și astăzi, când vorbim. Într-adevăr, peste 25.000 de militari din Garda Națională și toate instituțiile de securitate americane au fost prezenți la Washington, mai mulți militari decât în teatrele de operațiuni, ceea ce arată o situație cât se poate de complicată, tensiune maximă și, din acest punct de vedere, răspunsurile președintelui Biden sunt așteptate la interval de ore, nici măcar de zile”, a adăugat Cristian Diaconescu.

Citeşte mai multe despre:   Cristian Diaconescu