Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Diaconescu, despre documentul obținut de oficiali SUA privind generarea unei arme biologice din SARS în China: Este diferență între găsirea științifică a unei arme eficiente și gestul politic de a folosi așa ceva (VIDEO)

Cristian Diaconescu, despre documentul obținut de oficiali SUA privind generarea unei arme biologice din SARS în China: Este diferență între găsirea științifică a unei arme eficiente și gestul politic de a folosi așa ceva (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 12 Mai 2021, 00:03
Cristian Diaconescu, despre documentul obținut de oficiali SUA privind generarea unei arme biologice din SARS în China: Este diferență între găsirea științifică a unei arme eficiente și gestul politic de a folosi așa ceva (VIDEO) Foto: captură video PMP TV Politică

Cristian Diaconescu, președintele PMP, a explicat că folosirea a armei biologice sau a armei chimice este de neacceptat, „chiar dacă e vorba de o otrăvire într-o anumită zonă”. La „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, marți seară, pe B1 TV, fostul ministru de Externe a comentat informația potrivit căreia „oficiali ai Departamentului de Stat din SUA au obținut un document redactat în 2015, din care ar rezulta că o serie de oameni de știință din zona militară și nu numai, în China, ar fi încercat în primul rând să genereze o armă biologică din virusul SARS, ulterior discutându-se și despre COVID-19”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce a spus fostul ministru Cristian Diaconescu despre documentul obținut de oficiali SUA privind generarea unei arme biologice din SARS în China

 

„Sigur, 100% o astfel informație nimeni nu o va putea confirma vreodată. Sperăm că n-o să se întâmple vreun scenariu dramatic prin realitatea asta să ne confirme așa ceva. Într-adevăr, oficiali ai Departamentului de Stat al Statelor Unite au obținut un document redactat în 2015, din care ar rezulta că o serie de oameni de știință din zona militară și nu numai, în China, ar fi încercat în primul rând să genereze o armă biologică din virusul SARS, ulterior discutându-se și despre COVID-19”, a declarat președintele PMP.

Deocamdată, a explicat Cristian Diaconescu, „nu există o confirmare” în legătură cu răspândirea virusului SARS-CoV-2 în mod intenționat.

„Vreau să vă spun de la bun început, indiferent de ce s-a discutat și multe elemente sunt extrem de concrete în ceea ce privește acel vestit laborator din Wuhan, deocamdată nu există o confirmare în legătură cu răspândirea virusului intenționat – sigur, nici eliminarea variantei cu un anume accident nu este clară, dar în orice caz, deocamdată, nu se pune problema a ceea ce se discuta, și anume o nouă eră a unei arme genetice”, a adăugat Cristian Diaconescu.

Cercetări se întâmplă în lume, a precizat el.

„Sigur, nu va recunoaște nimeni așa ceva, există o convenție din 1984, la care însăși China este membră, privind interzicerea armei biologice. Discuții în legătură cu cele două războaie mondiale – Primul ar fi fost cel „dedicat” armei chimice, Al Doilea armei nucleare și Al Treilea armei biologice – sunt purtate în diverse zone, dar ideea în sine este extrem de complicată, pentru că și într-un război, într-o confruntare, o armă biologică, ca de altfel și o armă chimică, nu poate fi limitată numai la adversar, poate genera, mă rog, pagube în mai multe direcții, inclusiv din partea celui care atacă”, a explicat președintele PMP.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Întrebat dacă vrea să spună că informația obținută de americani nu generează automat certitudinea că ne-am afla într-un război biologic, Cristian Diaconescu a răspuns: „Da, pentru că este diferența între găsirea științifică a unei arme eficiente și gestul politic de a folosi așa ceva”.

„Mai este un subiect – și îi rog pe cei care au probleme de somn în acest moment să închidă televizorul. Există proiecte certe, dar în dezvoltare științifică și nu militară, prin care anumite virusuri sunt generate pentru a produce efecte, boli de tip antrax sau ciuma bubonică, pe anumite gene umane. În anumite categorii comunitare care au un anume specific genomic, un astfel de virus poate produce efecte devastatoare. În documentul obținut de Departamentul de Stat se discută și despre impactul psihologic, social al folosirii sau al amenințării cu folosirea unei arme biologice, dar în orice caz astăzi, când vorbim, dacă războiul cu arma convențională într-o formă sau alta cinic este considerat un fel de loc comun, folosirea armei biologice sau a armei chimice – și să ne amintim reacția în Damasc, în Siria, când Bashar al-Assad a lansat arme chimice împotriva celor care i se opuneau – este de neacceptat, chiar dacă e vorba de o otrăvire undeva într-o anumită zonă”, a mai spus Cristian Diaconescu, președintele PMP.

 

Citeşte mai multe despre:   Cristian Diaconescu,   SUA,   China,   SARS