Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Diaconescu (PMP): Dacă vrei să renunți la pensie, nu ți-o bagă nimeni cu forța în buzunar (VIDEO)

Cristian Diaconescu (PMP): Dacă vrei să renunți la pensie, nu ți-o bagă nimeni cu forța în buzunar (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 24 Noi 2020, 23:40
Cristian Diaconescu (PMP): Dacă vrei să renunți la pensie, nu ți-o bagă nimeni cu forța în buzunar (VIDEO) foto: captură video PMP TV Politică

Cristian Diaconescu, prim-vicepreședintele PMP, a explicat că un parlamentar este ales în funcție pentru a legifera, „deci pentru a avea o activitate activă cât se poate de clară, practică, și nu una contestatară”. Pensia, spune fostul ministru, este un drept potențial, ca salariul, „și poți să dai și declarație notarială” că vei renunța la ea.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce a declarat Cristian Diaconescu, prim-vicepreședintele PMP

 

Întrebat marți seară, în direct pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, cum se raportează la indemnizațiile de vârstă pentru pensionarii foști parlamentari, fostul ministru Cristian Diaconescu a răspuns: „După modesta mea părere, în Parlament, un parlamentar este votat ca să facă legi. El este trimis pentru a legifera, deci pentru a avea o activitate activă cât se poate de clară, practică, și nu una contestatară. În al doilea rând, dacă vrei să renunți la pensie, nu ți-o bagă nimeni cu forța în buzunar. Pensia este un drept potențial, ca salariul, și poți la un moment dat – și dacă vrei, să o faci și publică – să dai și declarație notarială că vei renunța la pensie. E dreptul tău, asta este. În al treilea rând, într-adevăr, renunțarea la poziția de parlamentar se face prin declarație în plen, nu știu dacă au făcut acest lucru, și se ia act prin hotărârea Parlamentului din acest punct de vedere, iar pe postul rămas vacant urcă următorul din lista parlamentară”.

„Ar trebui totuși să nu fie amestecate cele două teme. Tema privind pensia parlamentarilor, aici intră pe Legea 96/2006 dacă nu mă înșel, Articolul 49 și regulamentele interne, deci după părerea mea pot prin voință politică să fie rezolvate. În ceea ce privește indemnizația celorlalte categorii, mi-aș dori foarte mult ca toți care au promovat – și Partidul Mișcarea Populară a promovat un act normativ – într-adevăr să facă acte normative temeinice din punct de vedere legal, iar acte normative pe post de manifest politic ca pe urmă să dăm vina pe cele trei pensii ale lui Dorneanu nu reprezintă într-adevăr rezolvarea subiectului. Deci, din acest punct de vedere, situația este mult mai complexă – mă rog, este un alt domeniu. În ceea ce privește parlamentarii, da, este ceva mai simplu, dar mă întreb dacă cele două mari partide se gândesc și la indemnizațiile primarilor”, a explicat Cristian Diaconescu, candidatul care deschide lista PMP pentru Senat la București.

 

Citeşte mai multe despre:   Cristian Diaconescu