Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cristian Diaconescu (PMP): Mi-aș dori ca acest PNRR să devină un plan de țară, adică ceva mult mai mult decât politica din România (VIDEO)

Cristian Diaconescu (PMP): Mi-aș dori ca acest PNRR să devină un plan de țară, adică ceva mult mai mult decât politica din România (VIDEO)

Un articol de: Raluca Tindeche - 11 Iun 2021, 21:59
Cristian Diaconescu (PMP): Mi-aș dori ca acest PNRR să devină un plan de țară, adică ceva mult mai mult decât politica din România (VIDEO) Politică

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a vorbit vineri seară, în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat despre Planul Național de Redresare și Reziliență, susținând că ”PNRR nu înseamnă bani pentru ce s-a furat sau ce nu s-a făcut în 30 de ani în România”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Cristian Diaconescu: Sunt aspecte care în acest moment pot fi dubitabile inclusiv pentru birocrația de la Bruxelles

 

”Mi-aș dori ca acest PNRR să devină un plan de țară, adică ceva mult mai mult decât politica din România. Nu, nu a fost respins. Într-adevăr, două luni de acum încolo va avea loc un dialog între capitala statelor UE și Comisie pe zone de expertiză în ceea ce privește diverse elemente de coerență. Sunt aspecte care în acest moment pot fi dubitabile inclusiv pentru birocrația de la Bruxelles. 

Un lucru trebuie spus foarte clar: sigur că PNRR se va aproba. Mă interesează să se aprobe și să absorbim după aceea și banii să intre în România într-adevăr și ar fi o problemă să se aprobe doar politic pentru a merge toate celelalte proiecte înainte și după care să avem probleme la finanțarea schemelor în cauză.

PNRR nu înseamnă bani pentru ce s-a furat sau ce nu s-a făcut în 30 de ani în România. PNRR înseamnă bani pe care Comisia Europeană îi pune la dispoziția statelor pentru a se moderniza, pentru a avea acea reziliență în față oricăror crize care urmează să apară.

Deci, pentru un proiect integrat european pentru urmărorul deceniu aproape. Din acest punct de vedere, etapele următoare care vor verifica implementarea pe cele 2 rapoarte anuale de tip MCV”, a spus Cristian Diaconescu, vineri, pe B1 TV.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

 

Cristian Ghinea: PNRR nu a fost respins

 

Ministrul Proiectelor și Investițiilor Europene, Cristian Ghinea, a precizat vineri seara că PNRR nu a fost respins, în condițiile în care Comisia abia a început procesul de evaluare oficială.

În legătură cu observațiile Comisiei Europene referitoare la documentul transmis de autoritățile de la București, Cristian Ghinea a precizat că unele clarificări sunt în lucru, în timp ce alte observații sunt exagerări:

“Aceste proceduri de justificare a costurilor, de cerințe de clarificare sunt normale în activitatea de zi cu zi a ministerului, inclusiv pe fondurile europene vechi. Toate proeictele mai mari de 50 de milioane de euro trebuie aprobate și de Comisie. Se cer zeci de pagini de clarificări.

Acele clarificări au fost trecute prin filtrul ministerului, pe unele le-am rezolvat deja, altele sunt în rezolvare, altele sunt exagerări ale Comisiei. Le-am spus: domnule, aici e deja clar, nu mai insistați. Este un proces normal prin care trec toate statele membre”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Cristian Diaconescu